Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Minikone Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Minikone Oy, vuokramyyjä Sami-Pekka Patama

1. Meillä on tarjota vuokralle vähän toistasataa maarakennuskonetta. Niitä ovat ECM-kaivukoneet 1–15 tonnia, liukuohjatut Bobcat-pienkuormaajat, Norcar- ja Avant -pienkuormaajat, runko-ohjatut ja nelipyöräohjatut pyöräkuormaajat sekä vielä jyrät. Lisäksi meiltä löytyy laaja kattaus työvälineitä kuten hydraulisia iskuvasaroita, kairoja, harjoja, jyrsimiä, lajittelukouria ym.

2. Yritykset ottavat koneita vuokralle entistä pidemmillä sopimuksilla. Samalla myös lyhytaikaiset vuokrat ovat lisääntyneet, kun urakoitsijat hyödyntävät kattavaa konevalikoimaamme tilaamalla jokaiseen hommaan parhaiten sopivan kokoluokan koneen.

3. Kaikkien 1–10 tonnin painoisten kaivukoneiden kysyntä on pysynyt vilkkaana vuodesta toiseen. Viime vuosina suurinta kasvua on ollut Norcar-pienkuormaajien kysynnässä. Viherrakentajat vaativat koneelta ketteryyttä ja nostokykyä. Kivilava pitää pystyä kantamaan ahtaissakin paikoissa. Myös teleskooppipuomi on ollut pienkuormaajissa haluttu ominaisuus.

4. Toimipisteemme sijaitsee Vantaalla. Pääasiassa koneet liikkuvat Uudellamaalla, mutta toimitamme koneita myös ympäri Suomen. Vuokraus-/myyntitiimiin kuuluu kolme henkilöä, huoltohenkilöstöön viisi sekä työnjohtaja/varaosamyyjä. Toimitamme koneita omalla kalustolla ja yhteistyökumppaneiden kyydeillä. Omalla kuorma-autolla ja muutamalla huoltoautolla kykenemme nopeaan reagointiin, sekä turvaamme koneiden toimivuuden kentällä.

5. Vuokraustoiminta jatkuu normaalisti. Omalla autolla pystymme turvaamaan toimitukset. Siirrämmekin koneita välillä aamusta iltaan. Desinfioimme pandemian aikana koneita ennen vuokralle lähtöä.

6. Urakoitsijat siirtävät kaluston osalta enemmän painoa vuokraamiseen. Sen sijaan, että investoisi uuteen koneeseen, saa vuokraamalla käyttöönsä kymmenien erilaisten koneiden valikoiman. Niitä voi vaihdella työmaille tarpeiden mukaan. Mikäli jollekin tietylle koneelle tuntuu töitä riittävän erityisen hyvin, voi sen myös lunastaa omaksi. Mikäli asiakas päättää lunastaa koneen, hyvitämme lunastushinnassa osan maksetuista vuokrista. Vuokrausammattilaisen tehtävänä on huolehtia asiakkaalleen aina oikeat koneet työmaille.

7. Panostamme ennen kaikkea nokkeluuteen. Vuokraamme koneet samalla prioriteetilla päiväksi kuin pidemmäksikin aikaa. Toimitamme koneet pk-seudulla jopa samana aamuna tilauksesta ja reagoimme mahdollisiin vikatilanteisiin nopealla varoitusajalla. Pidämme vuokrakalustomme tuoreena ja laadukkaana. Vakioasiakkaille etsimme koneet muualta, mikäli omassa pihassa ei tarvittavaa konemallia ole vapaana. Urakoitsija ilmoittaa konetarpeensa ja me järjestämme koneet sovittuun paikkaan ja sovittuna aamuna.Lue seuraavaksi