Uutiset

Työkoneet

VTA Tekniikka virallisesti Pirkkalassa

VTA

Viime syksynä Pirkkalan Linnakallion alueella aloittanut VTA Tekniikan uusi toimipiste sai viralliset avajaiset tammikuun puolivälissä avointen ovien merkeissä. Vasta valmistuneen toimitilan ensimmäinen laajennuskin oli jo viittä vaille valmis. Merkittävä investointi tuo Pirkanmaalle puolet VTA Tekniikan nosturiasennuksista ja täyden kattauksen kylmäkonepalvelut.

Syksyllä käyttöönotettu osa rakennusta käsittää 1500 neliömetriä: korjaamon, vastaanotto- ja sosiaalitilat sekä varaston. Nyt valmistuva tuhannen neliömetrin laajennus tulee palvelemaan asennusta. Nyt asennuksia on tehty korjaamon puolella, joten uusien tilojen käyttöönotto tulee vapauttamaan merkittävästi tilaa korjaamotöille. Asennuksia tulee paljon VTA Tekniikan edustamien merkkien kautta, kuten Palfingerin nosturit, nykyään myös Palfingerin merkin alla olevien MBB:n takalaitanostimet ja Thermo King -kylmälaitteet. Merkittävänä osana asennusosastolla tulevat olemaan myös VTA Tekniikan tunnetut akselilisäykset, joita tehdään paljon muutenkin kuin nosturiasennusten yhteydessä.

Uusien tilojen myötä myös Tampereen seudulle saatiin VTA:n lämmönsäädön kokonaispalvelu. Thermo Kingin ohella kylmälaitekorjaamo hoitaa kaikki muutkin merkit, kuten myös lisälämmittimet. Jälkimarkkinointipäällikkö Kari Lahtinen kertoo, että he ovat rakentamassa yhä pidemmälle menevää elinkaarimalliin perustuvaa pakettia, jolla asiakas pystyy minimoimaan ja ennakoimaan kustannukset pitkällä aikavälillä.

Myyntijohtaja Timo Lankila kertoo, että tonttia on 1,2 hehtaaria. Isot yhdistelmät tarvitsevat runsaasti piha-alueita jouhean liikkumisen takaamiseksi. Ajoneuvoyhdistelmät on huomioitu tilojen suunnittelussa, kuten että kaikki paikat ovat läpiajettavia. Kaksi linjaa on varattu nopeatempoiseen lämpötilasäädeltyjen kuljetusyksiköiden palveluun.

Pirkkalan toimipisteen myötä henkilökunta liki tuplaantuu. Tällä hetkellä tässä toimipisteessä työskentelee 18 henkilöä, yksi on tulossa lisää vielä aivan lähitulevaisuudessa ja kasvupotentiaalia näyttäisi olevan vielä jatkorekrytointeihinkin. ”Tilamme kolminkertaistuivat ja kapasiteettimme viisinkertaistui”, kuvaa Lankila investoinnin laajuutta.

Tyypillinen asennustyö VTA Tekniikalla sisältää nosturiasennuksen sekä akseli- ja runkotöitä. Kuvassa näkyvät tilat vapautuvat kokonaan korjaamotoiminnalle asennushallin valmistumisen myötä. Niin nosturi- kuin kylmälaitekorjaamo toimivat monimerkkikorjaamoina.

Esittelyssä oli vetokytkimen kanssa asennettavaksi tarkoitettu Palfinger SKN -malli ja nostotason liukastumisenestopinnoite. Jorma Moisas VTA Tekniikka Oy:ltä esitteli ja tarkkaavaisina seurasivat Petri Tuominen sekä Kyösti ja Harri Hartus Hämeen Trukkinostot Oy:stä.

VTA Tekniikka tarjoaa kylmä- ja pakasteautoratkaisuita

VTA Tekniikka tarjoaa kylmä- ja pakasteautoratkaisuita umpikorisiin autoihin virolaisen yhteistyökumppanin valmistamin eristyksin. Näitä on tehty jo kymmenisen vuotta hyvällä menestyksellä.

KS Tools -työkalut.

VTA Tekniikan omistaa Motoral ja sitä kautta ovat myynnissä esimerkiksi Valvolinen nesteet ja KS Tools -työkalut, jotka ovat myös korjaamolla käytössä. Uutena merkkinä esittelyssä olivat Rodcraft-paineilmatyökalut.

Avajaisissa oli näytillä Vantaalle lanseerattava kylmälaitehuollon huoltoauto, joka kätkee sisälleen täydellisen korjaamon.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi