Uutiset

Työkoneet

VT8: Etelähaaran silta liikenteelle Pyhäjoella

Valtatie 8:n parannushanke Pyhäjoki-Liminka jatkuu kahdessa urakassa, joista Raahe-Liminka -väli on jäämässä talvitauolle. Pyhäjoella työt jatkuvat ja Etelähaaran silta avataan liikenteelle kuluvan viikon puolivälissä. Pohjoishaaran silta valmistuu maaliskuun alussa. Viime talvena käynnistynut Vt 8:n parannushanke välillä Kalajoki-Liminka on edennyt pääosin aikataulussaan ja suunnitelmien mukaisesti.

Raahessa rautatien ylittävä Saaran ylikulkusilta saatiin liikenteelle marraskuun alussa. Samalla poistuivat käytöstä rakennusaikainen varasilta ja kiertotie. Hummastinvaarassa ja Ruutinkankaalla on rakennettu ohituskaistaparia, Koksaamontien kohdalla on puolestaan paranneltu liittymää. Kuluvan talven työkohteita ovat olleet myös Revonlahden kevyen liikenteen väylä sekä Vt 8:n ja Kt 86:n liittymä. Nyt tietyöt jäävät talvitauolle Raahe-Liminka -osuudella, jossa urakoitsijana on Sundström Oy Ab. Työt jatkuvat keväällä ja kohteet valmistuvat ensi kesänä.

Pyhäjoen etelähaaran silta auki

Pyhäjoella siltatyöt ovat edenneet siten, että etelähaaran silta aukeaa liikenteelle kuluvan viikon puolivälissä, pohjoishaaran silta puolestaan maaliskuun alkupuolella. Siltojen päällystys- ja viimeistelytyöt tehdään ensi kesänä. Siltatöiden aikataulut ovat venyneet ja Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä pitää sitä harmillisena. Taustalla on sateinen kesä sekä etenkin vanhojen siltaperustusten odotettua heikompi kunto, joka on edellyttänyt suunniteltua laajempia valutöitä.

”Kesällä ja alkusyksyllä syntynyttä viivettä on ollut käytännössä mahdotonta kuroa kiinni, sillä talvella rakennus- ja valutyöt etenevät hitaammin. Muissa työkohteissa olemme edenneet täysin aikataulun mukaisesti”, Päkkilä muistuttaa. Siltaurakasta vastaavan Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Jouko Aaramaan mukaan uusien siltojen avaaminen tuo helpotusta Pyhäjoen keskustan liikenteeseen.

Pyhäjoen urakassa tietyöt valmistuvat kesän 2017 loppuun mennessä. Suurin osa Vt 8:n parannustöistä valmistuu kuluvan vuoden lopulla. Talven aikana kilpailutetaan vielä kohteita muun muassa Kalajoella, Pyhäjoella ja Limingassa. Pääosa näistäkin kohteista valmistuu vuonna 2017, osa töistä vuoden 2018 puolella.

Hankkeen kustannukset ja aikataulu

Suurin osa Vt 8:n parannustöistä valmistuu vuoden 2017 lopulla. Pyhäjoella työt alkoivat tammikuussa 2016 painottuen kevyen liikenteen väyliin ja valtatien 8 siltojen ja tiejärjestelyihin. Työt valmistuvat kesän 2017 loppuun mennessä. Urakoitsijana on Skanska Infra Oy. Raahen ja Limingan välillä työt käynnistyivät toukokuussa 2016 ja valmistuvat 2017. Talven 2017 aikana kilpailutetaan vielä pienempiä työkohteita Kalajoella, Pyhäjoella ja Limingassa. Pääosa näistäkin töistä valmistuu vuoden 2017 aikana, osa vuoden 2018 puolella.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 30 miljoonaa euroa. OP.

Lue seuraavaksi