Uutiset

Työkoneet

Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki rakennustyöt laajenevat

Kesän myötä Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki tien rakentaminen kiihtyy. Louhintatyöt alkavat myös hankkeen loppupäässä nykyisen Vt 5 läheisyydessä, Särkämäisen ja Tuhkalan välisellä alueella. Louhinnat uudella tielinjalla aloitetaan keskiviikkona 13.6. Räjäytystöiden vuoksi liikennettä joudutaan ajoittain pysäyttämään valtatie 5:llä. Pysäytykset ovat lyhytkestoisia. Liikenteenohjauksen järjesteleviä töitä aloitetaan tekemään maanantaina 11.6. Järjestelyistä syntyy lyhyitä pysäytyksiä liikenteelle.

Louhintojen aikaan nopeusrajoitus tiellä alennetaan 50 kilometriin tunnissa. Muina aikoina nopeus valtatiellä on 80 kilometriä tunnissa. Aamu- ja iltaruuhkien aikaan louhintoja ei tehdä eikä liikennettä pysäytellä. Räjäytyksiä tehdään maksimissaan 1–3 kappaletta päivässä. 

Työt vaikuttavat myös alueen yksityisteihin, jotka kuitenkin ovat käytössä koko rakennushankkeen ajan. Särkämäisen levähdysalue poistetaan käytöstä, eikä kesäkahvila ole toiminnassa. Alue on urakoitsijan käytössä olevaa työmaa-aluetta. Vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki rakentamista tehdään jo laajalla alueella tielinjalla . Muistutamme työmaalla liikkumisen olevan kiellettyä kaikkien osapuolten turvallisuuden takaamiseksi.

Valtatie 5 Tuppuralan ja Nuutilanmäen välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Tie sijoittuu tällä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva-osuuden muutossuunnittelu aloitettiin syksyllä 2017 ja osuuden rakennustyöt alkavat vuoden 2019 aikana. Osuuden Nuutilanmäki–Vehmaa parantamisen tavoitteena on saada myös tästä tiejaksosta suurelta osalta yhtä laadukas kuin Mikkeli–Nuutilanmäki. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2020.

Hankkeen Facebook-sivuille tästä.

Lue seuraavaksi