Uutiset

Työkoneet

Vt 4 Oulu-Kemi – parannustyöt hyvässä vauhdissa

Vt 4 Oulu-Kemi -parannushanke etenee Oulussa ja Kempeleessä vauhdikkaasti. Oulussa uusia ramppeja avataan vaihettain pitkin kesää ja myös Zatelliitin eritasoliittymä valmistuu syksyllä. Elo-syyskuussa työt käynnistyvät myös Kello-Kuivaniemi -välillä. Vt 4:n parannustyöt Oulussa ja Kempeleessä etenevät hyvin aikataulussaan. Kesän ja alkusyksyn aikana Oulun kohdalla otetaan vaiheittain käyttöön useita uusia ramppeja, joista ensimmäiset avataan liikenteelle Laanilassa.

Myös tieosuus välillä Vt 20 – Vt 22  valmistuu tulevana syksynä. Oulujoen ylittävien siltojen uusimisen osalta on käynnissä vesilupahakemuksen suunnittelu. Sen myötä tarkentuu myös hankkeen toteutusaikataulu. Zatelliitin alueen eritasoliittymän massiiviset rakennustyöt alkavat kääntyä Kempeleessä loppusuoralle ja liittymä valmistuu syksyn kuluessa.

Moottoritien rakentaminen alkaa Kellossa

Syksy tuo mukanaan myös uusia työkohteita, kun parannustyöt käynnistyvät Oulun pohjoispuolella. Haukiputaan moottoriliikennetie rakennetaan moottoritieksi välillä Kello–Haukipudas ja välillä Haukipudas–Räinänperä keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi (2+1 -tie). Työt alkavat elo-syyskuussa ja urakoitsija on Destia Oy.

Myös Olhava-Kuivaniemi –tieosuudella käynnistyy ohituskaistojen rakentaminen samoihin aikoihin. Urakoitsijana on Tallqvist Infra Oy.

”Liikenteellisesti tilanne alkaa kesälomien päätyttyä hieman helpottaa Oulussa. Uudet työkohteet Kello-Haukipudas- Olhava-Kuivaniemi hidastavat kuitenkin syksyllä matkantekoa pohjoisen suuntaan sekä Kuivaniemeltä Ouluun päin”, Liikenneviraston projekti-insinööri Terhi Honkarinta kertoo.

“Nopeusrajoitukset laskevat työmaiden kohdissa tasolle 60 km/h ja lisäksi työt aiheuttavat paikallisia poikkeusjärjestelyjä. Tämä kannattaa huomioida alkusyksyn työmatkaliikenteessä”, hän opastaa. Parannustyöt kyseisillä tieosuuksilla jatkuvat syksyyn 2020 saakka. Vt 4:n parannushankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa myös hankkeen Facebook-sivuilta.

Lue seuraavaksi