Uutiset

Työkoneet

Vt 4 Oulu-Kemi: Ohituskaistatyöt alkavat

Väylä on allekirjoittanut urakkasopimuksen Vt 4 parantamisesta välille Viantienjoki-Maksniemi GRK Infra Oy:n kanssa. Työt käynnistyvät elokuun alussa ja valmistuvat kokonaan syksyllä 2020. Urakkahinta on noin 22 miljoonaa euroa.

Urakka sisältää ohituskaistajaksojen, rinnakkaisteiden, alikulkusiltojen ja vesistösiltojen rakentamista. Työt käynnistyvät elokuussa puuston poistolla ja kiertoteiden rakentamisella. Rakennustyöt jatkuvat läpi ensi talven ja työt on tarkoitus saada valmiiksi syksyyn 2020 mennessä. 

Väylän projektipäällikkö Keijo Heikkilän mukaan ohituskaistat parantavat kyseisen raskaan liikenteen käyttämän tieosuuden liikenneturvallisuutta merkittävästi. Tulevina vuosina raskaan liikenteen määrä tulee todennäköisesti vielä lisääntymään, mikäli Kemiin suunnitellut teollisuusinvestoinnit käynnistyvät.

”Liikenteen sujuvuus paranee ja ohitukset ovat lisäkaistojen myötä turvallisempia. Myös paikallisen liikenteen turvallisuus paranee, kun se siirtyy kulkemaan alikulkusiltojen kautta valtatien alitse”, Heikkilä kertoo.

Hankkeen internetsivuille tästä ja Facebookiin tästä.

Lue seuraavaksi