Uutiset

Työkoneet

Volvon H-sarjan pyöräkuormaajiin päivityksiä

Volvon H-sarjan pyöräkuormaajat saavat parannuksia, jotka alentavat koneen kokonaiskuluja sen elinkaaren aikana. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) esitteli uudet L60H-L220H-pyöräkuormaajat vuonna 2014. Suuremmat mallit, L260H ja L350H, julkaistiin vuonna 2017.

”Olemme työskennelleet jo vuosien ajan yhteistyössä koneiden käyttäjien kanssa, jotta voisimme parantaa koneiden toimivuutta”, sanoo tuotepäällikkö Lars Eriksson Volvolta. ”Nyt vuonna 2020 esittelemme uusia ominaisuuksia, joiden myötä koneiden tehokkuus nousee uudelle tasolle.”

Lisää suorituskykyä

Kaikissa H-sarjan pyöräkuormaajissa on vakiona monipuolinen ohjausjärjestelmä. Se minimoi pyörien sutimisen sekä tasapainottaa koneen toimintoja. Käännöksissä se vähentää renkaiden kulumista ja polttoaineen kulutusta.

Helppoa käyttöä

Volvo Co-Pilot -monitori on nyt saatavana kaikkiin malleihin välillä L60H-L350H. 10-tuumaisen kosketusnäytön avulla voidaan hallita monia kuormausta avustavia toimintoja (konemallista riippuen), joiden tarkoituksena on lisätä toiminnan tehokkuutta.

Rengaspaineiden seurantajärjestelmä välittää kuljettajalle reaaliaikaista tietoa koneen renkaiden tilasta. Yksittäisen renkaan ilmanpainetta sekä lämpötilaa seuraamalla voidaan valmistajan mukaan alentaa polttoainekuluja ja pidentää renkaan käyttöikää. Samalla vältytään myös kalliilta rengasrikoilta, korjauksilta sekä koneen seisokeilta.
Karttasovelluksen avulla kuljettaja on paremmin tietoinen työmaan kulkuväylistä ja muusta liikenteestä. Sovelluksen avulla voidaan myös optimoida ajojen järjestyksiä. Co-Pilotissa ovat myös sää-, laskin- ja muistiinpanosovellukset älypuhelimen tapaan.


Rengaspainehälytys oikeasta eturenkaasta.

OnBoard Weighing -sovellus (app) auttaa kuormauksessa optimaalisen materiaalimäärän saavuttamiseksi. Siihen on tullut uutena ominaisuutena kaksi toimintatilaa; varastointi ja yleinen käsittely. Toimintokohtaiset asetukset ja arvot näkyvät näytöllä.

Myös peruutuskameran kuvaa ja -tutkan signaalia saadaan Co-Pilot-näytölle. Volvo CE on kehittänyt pakettiin kuljettajan kehittämissovelluksen. Sen avulla pyritään parantamaan kuljettajan suorituskykyä sekä opettamaan kuljettajaa ottamaan koneesta ”kaikki irti” sen suorituskyvyn rajoissa sekä näin alentamaan kokonaiskuluja.

Helpottunut huolto

Volvo CE tiedostaa huoltojen (myös pikahuoltojen) tärkeyden, kun pyritään minimoimaan koneiden seisonta-aikoja ja korjauskuluja. Tämän ajatuksen myötä H-sarjan pyöräkuormaajissa on lukuisia parannuksia asian tiimoilta.

Öljynvaihtovälit ovat pidentyneet. Vuoden 2020 huhtikuusta alkaen H-sarjan koneissa, joissa on Stage V -moottori, öljynvaihtoväli on 1 000 tuntia. Molemmin puolin vastapainoa on asennettu nousukahvat huoltokohteisiin pääsyn helpottamiseksi. Nämä kahvat ovat vakiona koneissa L150H-L260H.

Kaikissa H-sarjan pyöräkuormaajissa on hydrauliikkaöljytankin korkin yhteydessä pikaliitin vakiona. Näin hydrauliikkaöljyn täyttö on nopeampaa ja helpompaa. Biohajoavien hydrauliikkaöljyjen yhteydessä vaihtoväli on tuplaantunut aikaisempaan. Se on nyt 8 000 tuntia.

Malleissa L150H-L260H on nyt uusi pikaliitintyyppinen öljyproppu. Sen myötä öljynvaihto käy puhtaammin ja nopeammin. Nyt jopa 15 minuutissa. Menetelmä vähentää myös öljyroiskeita oleellisesti.

”Uskomme, että nämä päivitykset helpottavat saamaan ”kaiken irti” Volvon H-sarjan pyöräkuormaajista”, sanoo Eriksson.

”Kuten ennenkin, haluamme jatkossakin kuulla asiakkaiden mietteitä koneiden käytöstä, jotta pystyisimme kehittämään koneitamme edelleen. Näin voimme tarjota parhaita koneita, joita kulloinenkin teknologia aina mahdollistaa.”


Lue myös: Volvot L45H ja L50H – Nyt nopealla voimansiirrolla

Lue seuraavaksi