Uutiset

Työkoneet

Volvot L45H ja L50H – Nyt nopealla voimansiirrolla

Volvot L45H (9,1t/75 kW) sekä L50H (9,8 t/87 kW) ovat nyt saatavana nopeilla, 45 ja 50 kilometrin tuntivauhdin tarjoavilla voimansiirroilla. Aiemmin niistä oli saatavilla vain 20 ja 30 kilometriä tunnissa tarjoavat versiot.

Volvon mukaan nopeaa siirtymistä on kaivattu, sillä tämänkokoisilla pyöräkuormaajilla ajetaan paljon pitkiä matkoja työmaiden ja -kohteiden välillä. Silloin 20 tai 30 kilometriä tunnissa on liian vähän ja siirtäminen lavetilla taas aiheuttaa lisäkuluja. Myös lumitöissä ja taakkojen kannossa työmaiden sisällä nopeudesta on hyötyä.

Nyt tarjolla on siis kolme erilaista voimansiirtovaihtoehtoa. Asiakas voi valita niistä parhaiten itselleen sopivan. Suomessa valinta kohdistunee useimmiten nopeimpaan versioon.

Voimansiirrossa on nyt myös neljä erilaista valintaa työn laadun mukaan valittavissa. Ne ovat Work, Transport, Comfort ja Eco. Jokaista valintaa varten voimansiirto on säädetty toimimaan hieman eri tavalla. Tavoitteena on, että erilaisissa työtehtävissä saavutetaan optimi polttoaineen kulutus, mutta riittävä työteho.

Myös vetovoiman säätöön on olemassa viisi erilaista valintaa. Maaperän mukaan pito säätyy kohdalleen ja pyörien sutimisen luvataan vähentyneen.

Kuljettaja pystyy yhdestä katkaisimesta nyt valitsemaan neljästä eri voimansiirron asetuksesta mieleisensä.Lue seuraavaksi