Uutiset

Työkoneet

Volvo CE mukaan Open-S-hankkeeseen

Open S pyrkii yhtenäistämään työlaitteiden kytkennät kaivukoneissa. Käyttämällä yhtä ainoaa, tässä tapauksessa S-kiinnikettä, turvallisuus ja yhteensopivuus paranevat. Allianssiin ovat jo liittyneet monet työlaite- ja kiinnikevalmistajat ja nyt mukaan on saatu ensimmäinen varsinainen konevalmistaja eli Volvo Construction Equipment. Hankkeen perustivat viime vuonna ruotsalaiset Steelwrist ja Rototilt.

Volvo on jo viime vuodesta lähtien tarjonnut tehdasasenteisia kiinnikkeitä ja adaptereita. Nyt se liittyy tukijäseneksi (Supporting Member) Open S -allianssiin ja tähtää näin asiakkaiden jokapäiväisen työn tehokkuuden nostamiseen. Täysin automaattisten, niin työlaitteen kuin öljyvirtauksen kytkevien kiinnikkeiden kysyntä on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti. Ei yksin purkualalla, vaan myös muillakin maarakennuksen sektoreilla. Tämä on siis Volvollakin havaittu.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että yksi maailman johtavista kaivukonevalmistajista eli Volvo CE liittyy mukaan hankkeeseen. Samalla näemme kiinnostuksen heräävän myös muilla konevalmistajilla. Olemme vakuuttuneita, että avoimet ja standardisoidut kytkennät antavat asiakkaille merkittäviä etuja. Yksi kiinnike antaa tulevaisuudessa mahdollisuuden käyttää eri valmistajien työlaitteita ristiin eri koneissa”, sanoo Open S -allianssin puheenjohtaja Stefan Stockhaus.

Open S parantaa Stockhausin mukaan monella tavoin kuljettajien ja koneen ympärillä työskentelevien turvallisuutta. ”Kun kaikilla on käytössä sama avoin järjestelmä, ei kukaan saa etua kilpailutilanteessa. On järkevää luoda alalle standardi, joka on käyttäjäystävällinen ja noudattaa korkeimpia turvallisuusohjeita. Kaikki mukana olevat noudattavat myös samoja mittoja ja toleransseja, jolloin yhteensopivuus paranee. Myös vanhat kauhat ja muut työlaitteet voidaan liittää mukaan vaihtamalla niistä adapterit”, listaa Stockhaus Open S:n etuja.


Lue seuraavaksi