Uutiset

Työkoneet

Vihreää keräilyvoimaa

Uudessa keräilytrukissa on lattian alle sijoitettu ergolift varustus, jonka ansiosta ohjaamon seinämä on voitu tehdä ohuemmaksi siten, että ulottuvuus kuormaan paranee. Kuormalavaa voidaan nostaa seisontatasosta aina 750 sentin korkeuteen.

Hallintalaitteiden jakamisella on parannettu pääsyä taakkaan ja samalla on vähennetty hallintalaitteiden tahattomien kosketusten vaaraa.
Trukkiin tuodut uudet innovaatiot sisältävät muun muassa sauvaohjauksen ja induktiivisen käsien tunnistimen, joka estää koneen käytön, mikäli molemmat kädet eivät ole turvallisesti ohjaamon sisäpuolella. Tunnistin reagoi vain käden kosketukseen, joten sitä ei voi huijata asettamalla esineitä kohtiin, missä käsien tulee olla. Hallintalaitteet voidaan sijoittaa maston etupuolelle, mikäli käyttötapa niin vaatii.

Asiakas voi valita trukkinsa kolmesta alustaleveydestä ja neljästä ohjaamoleveydestä. Ohjaamon alumiinisten sivukaiteiden pyöristetty muotoilu tekee niihin nojaamisen mukavaksi ja niiden avaamisen helpoksi. Mitsubishin näköalamasto antaa vertansa vailla olevan näkyvyyden maston lävitse unohtamatta suurta nostokykyä kaikissa tilanteissa. Virtalukon tilalle on asennettu PIN koodilla toimiva käynnistysjärjestelmä, joka on kytketty uuden sukupolven elektroniseen ohjausjärjestelmään. Tämä mahdollistaa monen suorituskykyyn liittyvän parametrin ohjelmoinnin trukin oman näytön avulla.

Suuritehoinen, 48-volttinen OPBH10NH malli kerää jopa 11,5 metrin korkeudelta ja tehokas AC hydrauliikkamoottori tuottaa myös markkinoiden suurimman nostonopeuden. Tarjolla on myös 24 volttinen OPBH10N-malli DC nostolla, mikäli käyttökohde ei vaadi niin korkeaa nostoa ja suurta nostonopeutta. Kummassakin OPBHN sarjan mallissa on vakiona sama korkea varuste- ja vaatimustaso korkeaa ergonomiaa unohtamatta. Kummankin mallin vakiovarustuksiin kuuluu AC-ajo, vahva vastakenttäjarrutus, suuritehoiset akut ja akkurullat. Erityisiä käyttötarpeita varten on saatavana monenlaisia lisävarusteita kuten induktiivi- tai kisko-ohjaus, käytävän pään jarrutus ja automaattinen pysäytys esteen tai jalankulkijan kohdalla.

Lue seuraavaksi