Uutiset

Työkoneet

Verkkokauppa henkilönostimien varaosille

Vantaalla Variston yritysalueella, kehäkolmosen varrella toimiva Simeri Oy avaa 1.1.2017 verkkokaupan, jonka nimikkeitä tulevat olemaan henkilönostimien varaosat sekä varusteet. Simeri on jo aikaisemminkin toimittanut nostimien varaosia asiakkailleen Vantaan toimipisteestä. Tämä palvelu jää edelleen olemaan uuden verkkokaupan rinnalle. Näin voidaankin puhua jonkinlaista hybridimäisestä kaupankäynnistä ajan hengen mukaisesti.

Vantaalainen Simeri Oy myy ja huoltaa henkilönostimia. Vuoden alussa yritys avaa Suomen ensimmäisen henkilönostinten varaosiin keskittyvän verkkokaupan.

Nykyisin Suomessa ja Baltian maissa toimivan Simeri Oy:n tarina alkaa vuodesta 1995, jolloin Pekka Kolehmainen ryhtyi tekemään henkilönostimien huoltoja ja korjauksia. Vuonna 1997 voimaan tullut nostimien tarkastuspakko toi runsaasti lisää toimeksiantoja, ja tutustutti Pekan entistä tarkemmin alan määräyksiin ja sertifiointeihin. Tänä päivänä Simerin omat sertifioidut henkilönostinten tarkastajat suorittavat nostolaitteille lakisääteisesti määrättyjä tarkastuksia. Yritys on valtuutettu hoitamaan henkilönostimille kymmenen vuoden välein tehtävät tarkastukset eli kympitykset. Siinä laite puretaan osiin, ja kaikkien rakenteiden kunto tarkastetaan aina myös NDT-menetelmällä. Se tarkoittaa, että osien kuntoa tarkastetaan magneettijauheella, ultraäänellä ja tunkeumanesteellä paksuusmittausten ohella.

Pekka Kolehmainen (vas.) ja Tommi Kolehmainen tässä uuden elämän saaneen Genie-henkilönostimen edessä. Kohta laite lähtee uudelle asiakkaalle.

Henkilönostinhuoltojen ja -tarkastusten rinnalla Simeri tekee myös nostinkauppaa. Yritys kunnostaa käytettyjä laitteita, tarkastaa ne ja myy edelleen. Jonkin verran myydään myös niin sanottuja esittelykoneita sekä uusia nostimia. Nekin tarkastetaan huolellisesti ja niille tehdään lakisääteiset testit ennen jälleenmyyntiä. Esittelykoneet ovat usein vuosimalliltaan muutamia vuosia vanhoja, mutta ne eivät ole olleet työkäytössä. Simeri ei ole varsinaisesti merkkisidonnainen, eli kaikkia merkkejä on tarjolla tilanteesta riippuen. ”Jostain syystä meillä kuitenkin on usein tarjolla amerikkalaisia Genien laitteita. Niitä tulee meille säännöllisesti esittelykäytöstä”, toteaa isänsä Pekka Kolehmaisen kanssa yritystä vetävä Tommi Kolehmainen. Nostimia on tarjolla aika ajoin aina kuuden metrin saksikoneista yli 57 metriin yltäviin itsekulkeviin teleskooppinostimiin eli kuukulkijoihin. Erilaisia henkilönostimia yritys myy vuosittain lähes sata kappaletta.

Neljä toimipistettä Suomessa
Simerillä on Suomessa toimipiste neljällä paikkakunnalla; Vantaalla, Tervakoskella, Tampereella ja Porissa. Näissä paikoissa on lisäksi yhteensä reilu kymmenen huoltoautoa, joista jokaisen toimipisteen vähintään yhdessä autossa on välineet hydrauliikkaletkujen tekemiseen. Baltian maiden toimipiste sijaitsee Tallinnassa. Kohta avattavan verkkokaupan ohella yleisimpiä henkilönostimien varaosanimikkeitä on saatavana Vantaan, Tampereen ja Porin toimipisteistä jatkossakin, kuten myös Tallinnastakin.
Pääkaupunkiseudulla Simeri tarjoaa 24/7-palvelua alueen huoltoautoilla. Edellä mainittujen huoltopisteiden lisäksi Oulussa on yhden miehen ja yhden huoltoauton muodostama liikkuva vikapäivystysyksikkö. Eri paikat yhteenlaskettuna Simerillä on henkilökuntaa nelisenkymmentä.

Varaosia uudesta verkkokaupasta
Simeri avaa vuoden 2017 alusta Suomen ensimmäisen henkilönostimien varaosaosiin keskittyvän verkkokaupan. ”Tällaista toimijaa ei Suomessa ole aikaisemmin nähty. Vuoden kestänyt punnerrus alkaa nyt hellittää ja tulevan vuoden alussa on asiakkailla mahdollisuus tilata nostimien varaosia nettikaupastamme”, sanoo Tommi Kolehmainen. Nimikkeitä kaupan sivulta tulee löytymään yli 600 000, joten kattavuus on todella laaja. Verkkokauppa ei ole millään muodoin merkkisidonnainen, vaan varaosia on tarjolla miltei kaikkiin tunnettuihin kone- ja laitemerkkeihin. Sivuston kielinä tulevat olemaan kotoinen suomi sekä eesti ja englanti. Käyttö noudattelee perinteistä verkkokauppaympäristöä. Ensin asiakas pyytää itselleen tunnukset, jolloin hänelle syntyy oman yhteyshenkilön sisältämä profiili. Tunnusten myötä pääsee selailemaan kaupan tarjontaa sekä tekemään helposti tilauksia. Varaosista saa kuvan näytölle, joka helpottaa valintaa. Asiakas voi sivulta valita haluaako alkuperäisen vai tarvikeosan. Toimitukset luvataan Suomen alueella perille seuraavana päivänä kaikille varastossa sillä hetkellä oleville tuotteille, mikäli tilaus on tehty ennen puolta päivää. Varastotilanne näkyy näytöltä tilausta tehtäessä. Yksityiset kuriiripalvelut kuljettavat toimitukset perille asiakkaalle. Asiakas pystyy myös seuraamaan profiilillaan tehtyjen ostosten tilaa eli onko paketti jo pakattu, tai kenen hallussa paketti kulloinkin on.

Uuden verkkokaupan käyttö on helppoa ja selkää. Tuotteesta näkyy aina kuva ja hieman teknistä tietoa. Hinta ja toimitusaika ovat selkeästi esillä, kuten myös tilatun osan toimituksen eteneminen.

Uusi tapa lähestyä
Simerin avattava verkkokauppa ei ole vain butiikki jossain bittiavaruudessa, vaan se on kivijalkaliikkeen toimintaa tukeva ja sen ohella toimiva jakelutie. ”Olemme halunneet näin lähestyä asiakasta aivan uudella tavalla ja tarjota kentälle uuden ja asiakaslähtöisen tavan tehdä henkilönostimien varaosahankintoja”, sanoo Pekka Kolehmainen. Nettikauppa ei lopeta Simerin jo olemassa olevaa varaosapalvelua, vaan tulee sen tueksi ja päinvastoin. Lisäarvoa toiminnalle tulee juuri Simerin kivijalkakaupan varaosapalvelusta, joka toimii samalla myös helposti lähestyttävänä suomea puhuvana ja puhelimessa palvelevana reklamaatiokanavana. Tällaista ei monellakaan verkkokaupalla löydy alasta riippumatta.

Verkkokaupan tueksi on painettu 130-sivuinen tuoteluettelo, jota Tommi Kolehmainen tässä pitelee kädessään. Luettelossa on kuvallisesti esillä noin 1500 varaosanimikettä. Ne kaikki ovat niin sanottuja ”fast moving parts”.

Simeri on painattanut verkkokaupan tueksi vielä 130-sivuisen tuoteluettelon. Siihen on kerätty henkilönostimien niin sanottuja paljon myytyjä varaosia. Nimikkeitä luettelossa on yli 1500, ja kuvallisen infon lisäksi jokaisesta tuotteesta on tarjolla lyhyt tekninen kuvaus sekä verkkokaupassa käytettävä tilauskoodi. Hintoja ei painetussa luettelossa, vaan ne löytyvät verkkokaupan puolelta. Siellä hinnat ovat aina ajan tasalla. Luettelon nimikkeet ovat kaikki niin sanottua varastotavaraa, eli toimitukset perille seuraavana päivänä tilauksesta. Simeri toimittaa luettelon pyynnöstä asiakkaalle.
Verkkokauppa aukeaa kuluttajien käyttöön ensi vuoden alussa ja sen nettiosoite on www.parts.simeri.fi. Yhtä lailla sinne löytyy linkitys Simerin omilta nettisivuilta (www.simeri.fi).

Muutakin uutta
Simerillä on kohta avattavan nettikaupan ohella muitakin uusia tuotteita ja palveluita tarjolla. Yritys on jo jonkin aikaa tuonut maahan ja markkinoinut, niin ikään amerikkalaisia, Sumner-kanavanostimia. Niitä käytetään erilaisen rakennustarvikkeiden, kuten levyjen ja ilmastointikanavien nosteluun asennuksien yhteydessä.

Henkilönostimien ohella Simeri edustaa myös Sumner-kanavanostimia (kuvassa) sekä Zenith-akkuja.

Sumnerin nostimet toimivat pääosin miesvoimalla. Uusimpana aluevaltauksena Simeri on aloittanut italialaisten Zenith-akkujen maahantuonnin ja edustuksen. Valikoimasta löytyy kaiken kokoisia akkuja niin porakoneista henkilönostimiin, kuin golfautoista trukkeihin. ”Näin asiakas saa samasta paikasta muutakin kuin henkilönostimien osia”, toteaa Pekka Kolehmainen.
Palvelupuolella Simerillä on ollut tarjolla jo muutaman vuoden henkilönostinasiakkaille kolmen eri tason kiinteähintaista huolenpitosopimusta. Palvelu sisältää eriasteisia huolenpito-ohjelmia määräaikaishuolloista lakisääteisiin tarkistuksiin. Simeri huolehtii näin, että laite on aina käyttökunnossa ja hyväksynnät ovat voimassa. Asiakkaalle jää vain pelkkä käyttö. ”Palvelu on tyypillisesti käytössä monilla isoilla yhtiöllä, joilla on suuri laitekanta. Näin konekohtaiset kulut ovat tarkasti tiedossa”, sanoo Tommi Kolehmainen. Huolenpitosopimuksia solmitaan jo lähes joka toisen nostinkaupan yhteydessä. Sen myötä koneelle annetaan myös yhden vuoden jatkotakuu.
Myydyille koneille annetaan aina käytönopastus. Jälkeenpäin on lisäpalveluna tarjolla nostimien huolto- ja käyttökoulutusta tarpeen mukaan. Kertaus on opintojen äiti tässäkin lajissa.

Lue seuraavaksi