Uutiset

Työkoneet

Valtra vie Neste MY uusiutuvaa dieseliä yli 75 maahan

Traktorinvalmistaja Valtra on ensimmäinen tehdas maailmassa, jonka uudet traktorit ensitankataan kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistetulla Neste MY uusiutuva diesel(TM) -polttoaineella. Valtra vie Neste MY uusiutuvaa dieseliä siten yli 75 maahan – tankillinen kerrallaan.

”Tämän päivän maailmassa on tärkeää, että asiakkaita voidaan puhutella konkreettisilla teoilla. Neste MY tarjoaa meille helpon tavan siirtyä kohti ympäristöystävällisempää toimintaa. Olemme verrattain suuri dieselin käyttäjä, joten tällä päätöksellä on suuri merkitys”, kertoo Valtran markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen.

Neste MY uusiutuva diesel korvaa Valtralla noin 700 000 litraa fossiilista dieseliä vuosittain. Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tutkimusraportin mukaan uusiutuvien niin sanottujen drop-in -polttoaineiden käyttö dieselkalustossa on helppo ja nopea tapa vähentää päästöjä. Neste MY uusiutuva diesel on tällainen polttoaine, ja sitä voi tankata traktoreihin ja trukkeihin sellaisenaan, ilman muutoksia nykyisiin dieselmoottoreihin. Valtra saavuttaa sen avulla vuodessa ilmastopäästövähennyksen, joka vastaa lähes 560 henkilöauton poistamisesta tieliikenteestä tai jopa 46 000 traktorin käyttötuntia ilman päästöjä. Uusien traktoreiden ensitankkausten lisäksi Neste MY uusiutuvaa dieseliä käytetään niiden säilytyspolttoaineena sekä tehtailla toimivissa trukeissa.

”Valtran asiakkaille ympäristö on lähellä ja ekologiset arvot ovat tärkeitä. Asiakkaat pyrkivät jatkuvasti tekemään parempia valintoja, ja varmasti he punnitsevat vastuullisuutta ja ympäristö- ja ilmastoasioita kuten käytettävää polttoainetta myös traktorivalmistajaa valitessaan”, Lehikoinen lisää.

”Se, että Valtra ottaa Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöön, on konkreettinen teko puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Olemme erittäin iloisia, että voimme auttaa Valtraa pienentämään traktoreidensa hiilijalanjälkeä yli 75 maassa. Neste MY:llä voi ajaa huoletta ympäri maailman ja ympäri vuoden, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C. Lisäksi tuotteen säilyvyys tankissa on erinomainen”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen.

Neste MY uusiutuvaan dieseliin liittyvän yhteistyön kunniaksi Neste ja Valtra ovat julkaisseet verkkosivuston Wake Up Call to All Farmers. Sivustolla ääneen pääsevät maanviljelijät, jotka ovat tehneet konkreettisia tekoja paremman huomisen puolesta ympäri maailman.

Lue seuraavaksi