Uutiset

Työkoneet

Uusia kauppapaikkoja verkossa

Maailman suurin koneiden livehuutokauppoja järjestävä Ritchie Bros. on tuonut markkinoille uuden sähköisen kauppapaikan nimeltä Marketplace E. Jatkossa Ritchie Bros. palvelee asiakkaitaan kolmen erilaisen kauppakanavan kautta, perinteiset livehuutokaupat, IronPlanet nettihuutokaupat ja uudella Marketplace E pohjahinnoitetulla kauppapaikalla.

Ritchie Bros. livehuutokauppojen konsepti säilyy sellaisena kuin se on aina ollut. Koneet toimitetaan huutokauppapihalle ja myydään ilman pohjahintaa. Livehuutokaupat jatkuvat Euroopassa mm. Hollannissa, jonne on seuraavaan huutokauppaan menossa jälleen kymmeniä koneita myös Suomesta. Myös Iso Britanniassa ja Espanjassa järjestettävät huutokaupat ja Saksan Meppenissä pidettävät maatalouskonehuutokaupat ovat kasvattaneet suomalaisten asiakkaiden suosiota. Suomeen tai muihin pohjoismaihin ei ole nyt suunnitteilla livehuutokauppoja. Kysyntä pitkien välimatkojen pohjolassa suuntautuu aikaisempaa enemmän verkon kautta järjestettäviin huutokauppoihin.

IronPlanet ja MarketPlaceE ovat Ritchie Brosin kauppapaikkoja verkossa. IronPlanet nettihuutokauppa on suurin alallaan ja uusi MarketPlaceE on vastaavasti pohjahinnoiltetu kauppapaikka. Ritchie Bros. livehuutokauppojen konsepti säilyy ennallaan.

Verkossa kuukausi-huutokaupat ja uusi pohja-hinnoiteltu kauppapaikka

IronPlanet nettihuutokauppa on maailman suurin alallaan. Ritchie Bros. osti IronPlanetin vuonna 2017 ja on yhdistänyt sen kautta live- ja verkkohuutokaupat menestyksekkäästi. IronPlanet nettihuutokaupat järjestetään jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona ja ne voivat olla teemoitettu erilaiselle kalustolle eri ajankohtina. Kauppatapahtuma on siis ainoastaan verkossa ja kalusto on myyjäasiakkaiden pihalla. Huutokaupattava kalusto on hyvin monipuolista ja se on verrattavissa vastaaviin livehuutokauppoihin.

Uusi, nyt esitelty Marketplace E on vastaavasti uusi pohjahinnoiteltu kauppapaikka, joka toimii Iron Planet sivuston kautta. Siellä koneet voidaan hinnoitella pyyntihinnalla, ”osta heti” -hinnalla tai jättää hinnoittelu piiloon, jolloin ostaja voi ainoastaan jättää tarjouksen kohteelle.

Marketplace E on Ritchie Brosin itse kehittämä kauppapaikka ja se tarjoaa uuden kanavan huutokauppojen rinnalle. Palvelu on saanut hyvän vastaanoton kaikkialla. Oikein hinnoiteltu kone käy kaupaksi nopeasti. Rekisteröidyt käyttäjät ovat lisääntyneet myös Euroopassa ja Pohjoismaissa voimakkaasti heti palvelun avauduttua.

Myytävät koneet tarkastetaan ennen myyntiä

IronPlanet nettihuutokauppaan ja Marketplace E:lle myyntiin tuleviin koneisiin tehdään IronClad -tarkastus. Tämän tarkastuksen tarkoitus on tarjota koneesta mahdollisimman hyvä käsitys ostajalle. Samalla luottamus koko kauppaprosessiin kasvaa kun ulkopuolinen tarkastaja antaa vakuutuksen koneen kunnosta.

IronClad tarkastukset tekee Ritchie Brosin kouluttama ja valtuuttama asiantuntija. Kaikki moottorikäyttöiset koneet käyvät tarkastuksen läpi. Tällä varmistetaan niin myyjälle kuin ostajalle mahdollisimman luotettava kauppatapahtuma. Tarkastukset hinnoitellaan konetyypin mukaan ja se kestää noin yhdestä tunnista useampaan tuntiin. Tehtävällä tarkastuspöytäkirjalla ja useilla kuvilla kohteesta vakuutetaan myytävän koneen todellinen kunto.

Nopeimmillaan koko prosessi vie noin viikon myyntisopimuksen tekemisestä. Koneet saadaan myyntiin heti kun tarkastus koneelle on tehty ja myynti voi tapahtua hyvinkin nopeasti. Tarkastus luo myös hyvän pohjan koneen hinnoittelulle ja oikein hinnoiteltu kohde löytää ostajan nopeasti. Kymmenien vuosien kokemus konekaluston hinnoittelusta auttaa ja nopeuttaa kaupan syntymistä. Myytävälle koneelle saadaan heti maailmanlaajuinen näkyvyys ja koneen arvo määräytyy lopulta kansainvälisen markkinan mukaan.

Pohjoismaiden koneiden teemahuutokauppa netissä on 28.3.

IronPlanetin pohjoismaisen kaluston ensimmäinen teemahuutokauppa pidetään tänä vuonna verkossa 28.3. Huudot tapahtuvat ainoastaan netissä ja koneet myydään asiakkaan pihalta. Konsepti on siis erinomainen juuri tänne pitkien välimatkojen pohjoismaihin. Pohjoismaisen kaluston teemahuutokaupat on suunniteltu jatkossa pidettäväksi neljännesvuosittain.

”Nyt kannattaa olla heti yhteydessä. Saamme vielä lisättyä kalustoa tähän huutokauppatapahtumaan”, sanoo Ritchie Brosin Suomen ja Baltian maiden aluepäällikkö Matti Laaksonen. IronPlanet ei ole uusi asia suomalaisille asiakkaille. ”Monet suomalaiset kauppiaat ja urakoitsijat ovat käyttäneet IronPlanet verkkohuutokauppaa. Palvelu on ollut käytössä jo vuosia ja kokemukset ovat hyviä”, rohkaisee Laaksonen.

Asiakasta palvellaan

Asiakas pääsee yhdellä sopimuksella käyttää hän sitten mitä palvelua tahansa. Marketplace E:llä olevan koneen voi siirtää myös IronPlanet huutokauppaan tai Ritchie Bros. livehuutokauppaan.  Samalla sopimuksella voi laittaa kalustoa myyntiin siis kaikkiin kolmeen kanavaan. ”Pyrimme tekemään kaupankäynnistä mahdollisimman joustavaa ja sujuvaa”, sanoo Matti Laaksonen. ”Autamme myös koneiden kuljetusten järjestämisessä ja pyrimme vähentämään turhaa byrokratiaa. Kannattaa kysyä, me todella olemme valmiita palvelemaan”, päättää Laaksonen.

Maailmanlaajuinen ostajaverkosto. Lähes kolme miljoonaa rekisteröityä käyttäjää ja 155.000 eri ostajaa vuositasolla ovat vakuuttava näyttö. Vuosittain kauppatapahtumia Ritchie Brosin kanavissa on noin 485.000.  Tämä volyymi on siis myyjän käytössä, valitsee hän live- tai verkkohuutokaupan tai uuden Marketplace E -kauppakanavan. JL

ironplanet.com

rbauction.com

Lue seuraavaksi