Uutiset

Työkoneet

Uusi Vallius Cutlink -raivauslaite

Vallius Cutlink

Hannun-Kone Oy tuo esille Vallius Cutlink -taimikonhoitolaitteen. Mullistava patentoitu uutuus on yksinkertainen ja tehokas työkalu kaikkeen pienpuun raivaamiseen. Cutlink on ratkaisu sekä koneyrittäjille että isäntälinjan metsänomistajille metsänraivuuseen, mutta sopii erinomaisesti myös sähkölinjoille ja radanvarsille. Laite on kevyt, eikä aseta suuria vaatimuksia alustakoneen hydrauliikalle. Siksi se sopii käytettäväksi erikokoisilla alustakoneilla pienestä maataloustraktorista kaivukoneeseen.

Suomessa valmistettava Cutlink on tehty ammattikäyttöön. Puomin päähän asennettava laite on kaikkiruokainen ja katkoo puut 11 cm:n läpimittaan asti. Nopealiikkeistä laitetta on helppo ohjata sen keveyden ansiosta. Se kestää iskut ja mahdolliset maakosketukset, ja kuljettaja voi keskittyä tehokkaaseen ohjaamiseen. Pienin laite on yhdellä kartioruuvilla ja sen paino on 100kg. Laitteen suurin versio on kuusiruuvinen ja painaa 500 kg. Tehokkuuden lisäksi laitteen etuna on vähäinen huollontarve. Laitteessa on kolme voitelupistettä, ja säädettävät teroitettavat terät. Terät voi myöhemmin täyttöhitsata tai vaihtaa uuteen. Kulutusosat on tehty Hardox 400 -teräksestä. Tuotteet ovat CE-merkittyjä ja komponentit on tehty Euroopassa. Laitteissa on mahdollisuus biologiseen kantokäsittelyyn sekä kaadettujen runkojen keräämiseen.

Cutlink-tekniikka perustuu yksinkertaiseen ratkaisuun: kartioruuvit syöttävät jatkuvasti runkoja katkaistavaksi eikä työ keskeydy, jos epäpuhtauksia osuu terään. Ruuvit eivät murskaa ja hierrä runkoja rikki. Puut katkeavat kuin pyörivässä giljotiinileikkurissa, kun ne asettuvat takaterää vasten. Hitaasti pyörivät (300 r/min) ruuvit eivät visko puunsälöjä, kiviä tai roskia ympäristöön. Näin työ on turvallista myös taajamissa tai kallioiden, kivikkojen, aitojen ja muiden rakenteiden lähellä. Kartioruuvitekniikan ansiosta alustakoneelta ei vaadita suuria kierroksia. Tämä säästää polttoainetta, ja työ on hiljaista.

Katso videolta miten Cutlink toimii.

Lue seuraavaksi