Uutiset

Työkoneet

Uusi UniCarriers MXL-vastapainotrukki raskaaseen käyttöön

Unicarriers julkistaa uuden, raskaaseen käyttöön tarkoitetun sähköisen MXL-vastapainotrkkien perheen. Kapasiteetit ovat välillä 4 000 – 5 500 kilogrammaa. Trukkien kokonaispainot ovat välillä 7 290 (MXL-40) – 8 711 kilogrammaa (MXL55H). Kyseessä on siis täyssähkökäyttöinen haarukkatrukkiperhe, joka on suunniteltu vastaamaan raskaiden kuormien siirtelyn asettamiin haasteisiin nykyaikaisissa logistiikkaympäristöissä.

MXL tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden tehdä toiminnasta täysin päästötöntä ja valmistaja lupaa sen olevan aivan yhtä kestävän, nopean ja voimakkaan kuin mikä tahansa polttomoottorikäyttöinen trukki. Tämän lisäksi sen ergonomian luvataan olevan omaa luokkaansa. Käyttökustannukset ovat alhaisemmat kuin vastaavien polttomoottoritrukkien.

”Lähes äänettömien hydraulipumppujensa ansiosta MXL voi siirtää raskaita kuormia kaiken päivää ilman perinteistä voimalinjaa käyttävien trukkien melusaastetta. Voimakkain kuljettajan korviin trukista kantautuva ääni on tuulettimen hurina. Eikä hiljaisuudesta ole etua vain kuljettajalle, vaan kaikille työpaikalla oleville. MXL tarjoaa esteettömän näkyväisyyden ohjaamosta, täysin mukautettavat ohjaimet ja hyvän käsiteltävyyden niin sisä- kuin ulkotiloissa. Nämä seikat ekevät siitä tehokkuuteen tähtäävän työvälineen kunnianhimoiselle trukinkuljettajalle”, luvataan tiedotteessa.

Energiatehokkuus huippuluokkaa

Sähkökäyttöiset ajoneuvot ovat vain niin hyviä kuin niissä käytettävät akut, ja niinpä valmistaja lupaa MXL:n tarjoavan luokkansa parhaan suorituskyvyn. Täydellä latauksella se toimii pidempään kuin yhden vuoron ja akkujen lisälataus on
mahdollista taukojen aikana. Koko akuston voi myös helposti vaihtaa täysin ladattuun.

”Toimikoon tehdas tai varasto yhdessä, kahdessa tai kolmessa vuorossa, olkoon koko kalusto sähköinen, tai käytettäköön MXL:ää muulla käyttövoimalla toimivien työvälineiden ohessa, niin voimanlähde ei aiheuta rajoituksia työn kulkuun. Vielä paremman energiatehokkuuden saavuttamiseksi MXL:ään on saatavana tehokkaat litiumioniakut,
joiden suorituskyky vastaa kaikkein kovimpiinkin liiketoiminnan haasteisiin.”

Automaattinen kiihdytyksen tehostus ja lisävääntö tarpeen vaatiessa tarkoittavat, ettei sähkötrukilla enää tarvitse tinkiä tehokkuudesta, ja sähkötoiminen tasauspyörästön lukko pitää valmistajan mukaan samalla huolen täydellisestä hallinnasta myös liukkailla pinnoilla.

”MXL-kaluston alhaisemmat kunnossapitokulut ja säästöt energiankulutuksessa pienentävät kokonaiskäyttökuluja vastaavaan polttomoottorikalustoon verrattuna”, todetaan Unicarriersin maahantuojalta, Rotator Oy:stä.

Tietoja UniCarriersista

UniCarriers on MLE B.V.:n tuotemerkki. Konserni suunnittelee, valmistaa, myy ja toimittaa asiakkaille laajaa valikoimaa korkealaatuisia ja innovatiivisia polttomoottori- ja sähkökäyttöisiä vastapainotrukkeja, varastolaitteita ja automaattisesti ohjautuvia ajoneuvoja (AGV). Sen monipuoliset, muokattavat logistiikan ja varastojen kuljetusratkaisut tuotetaan globaalin konsernin tuotantolaitoksissa Ruotsissa ja Espanjassa. Sen tuotteiden myynti tapahtuu erikoisliikkeiden kautta tai suoraan loppuasiakkaille myynnin ammattilaisten toimesta. Keskeisin asiakaskunta löytyy auto-, rakennus- ja elintarviketeollisuuden sekä logistiikan ja lääketeollisuuden piiristä ja myös raskaasta teollisuudesta ja prosessiteollisuudesta.

Lue seuraavaksi