Uutiset

Työkoneet

Uusi myyntiyhtiö markkinoimaan Lännen, Lundberg- ja MultiOne-koneet Suomeen

Kaikki tuotteet samaan markkinointikanavaan

Lännen Konekeskus Oy ryhtyy markkinoimaan Lundberg-monitoimikoneita, MultiOne-pienkuormaajia sekä siirtymäajan jälkeen Lännen-pyöräkuormainkaivureita maanlaajuisesti. Tätä tarkoitusta varten tavoitteena on perustaa eri puolille maata 5-6 konekeskusta, jotka toimivat Lännen Center –palvelupisteinä maa-, ympäristö- ja viherrakentamisen koneammattilaisille. Lisäksi yhteistyö jatkuu valittujen alueellisten jälleenmyyjien ja huoltokumppaneiden kanssa. Yhteistyökumppanit toimivat Lännen Centereiden rinnalla tuotteiden markkinoinnissa ja huollossa.

”Tarkoituksena on rakentaa palveluverkosto, johon asiakkaan on helppo tulla asioimaan. Asiantunteva myyntihenkilöstö palvelee yhdessä huolto- ja varaosahenkilöstön kanssa joustavasti asiakkaita myös jälkimarkkinoinnin asioissa. Pyrimme pitkiin asiakassuhteisiin ja läheiseen yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa”, toteaa Lännen Tractorsin toimitusjohtaja Timo Huttunen.

”Aloitamme kolmella vahvalla tuotemerkillä. Lännen, Lundberg ja MultiOne ovat kaikki johtavia merkkejä tuotesegmenteissään. Ajatuksena on laajentaa tuotevalikoimaa ja pyrimme vielä kattavammaksi palvelukoneita tarjoavaksi yhtiöksi lähitulevaisuudessa”, lisää Huttunen.

Kaj Koskela uuden yhtiön toimitusjohtajaksi

Lännen Konekeskus Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Kaj Koskela (47). Kaj on konekaupan pitkän linjan ammattilainen ja siirtyy Lännen Konekeskuksen palvelukseen Wihuri Witraktorilta Caterpillar-tuotelinjan myyntijohtajan tehtävistä. Aikaisemmin hän on toiminut Suomen Rakennuskone Oy:n palveluksessa myynnin johtotehtävissä. Kaj Koskela siirtyy Lännen Konekeskuksen johtoon siirtymäajan jälkeen syyskuun loppuun mennessä.

Lännen Konekeskus Oy:n perustamisen taustalla laajeneva tuotevalikoima

Lännen Tractorsin toimitusjohtaja Timo Huttunen valottaa taustoja uuden yhtiön perustamiselle: ”Olemme viime vuosina laajentaneet tuotevalikoimaamme Lännen-pyöräkuormainkaivureista muihin pyörillä kulkeviin monitoimikoneisiin. Pari vuotta sitten aloitimme MultiOne-pienkuormaajien markkinoinnin, ja tämän vuoden alussa hankimme omistukseemme Lundberg Hymas AB:n Ruotsista. Nyt tuotevalikoimamme kattaa parisenkymmentä pyörillä kulkevaa erikoistunutta konetyyppiä kokoluokassa 1 – 15 tn.

Jokainen koneemme valmistetaan ja varustellaan asiakkaan työtarpeen mukaan tehtaillamme Suomessa ja Ruotsissa. Tällä tuotevalikoimalla on luontevaa, että laitamme omat markkinointipanostuksemme yhdensuuntaisesti Lännen Center –konseptin alle. Lisäksi on tärkeää, että kaikki yli 2000 aktiivityössä olevaa Lännen-, Lundberg-, MultiOne-, Hymas- ja Valmet-konettamme saavat parhaan mahdollisen palvelun varaosien ja huollon suhteen. Haaste on joukoillemme kova, mutta uskon että uusi yhtiömme on Kaj Koskelan johdolla valmis ottamaan haasteen vastaan.”

”Omalla myyntiyhtiöllä ja uudella Lännen Center -konseptilla valmistaja pääse lähelle asiakkaita ja pystyy näin antamaan parhaan mahdollisen myynnin tuen ja jälkimarkkinapalvelut. Siirtyminen edustamaan kotimaista koneenrakennusteollisuutta tuntuu mielenkiintoiselta haasteelta. Luomme alalle uudentyyppisen palvelukonseptin sisältäen kaikki konekaupan osatekijät”, Lännen Konekeskus Oy:n tuleva toimitusjohtaja Kaj Koskela toteaa.

Yhteistyö Suomen Rakennuskoneen, Volvo CE:n ja Lännen Konepalvelun kanssa jatkuu

Vaikka kaikkien Lännen Tractorsin tuotteiden markkinointi siirtyy vaiheittain lähikuukausina uuteen Lännen Konekeskukseen, yhteistyö jatkuu mm. Suomen Rakennuskoneen, Volvo CE:n ja Varsinais-Suomessa toimivan Lännen Konepalvelun kanssa.

Suomen Rakennuskone on toiminut useita vuosia Lännen-pyöräkuormainkaivureiden jälleenmyyjänä, ja siirtymäkauden jälkeen yhteistyötä on tarkoitus jatkaa jälkimarkkinoinnissa. Tämän yhteistyön yksityiskohdista tiedotetaan erikseen lähiaikoina. Aiemmin keväällä julkistetun sopimuksen mukaisesti Volvo Construction Equipment jatkaa huoltoyhteistyötä Lundberg-monitoimikoneissa. Lännen Konepalvelu Oy jatkaa Lännen Tractorsin tuotteiden markkinoinnissa Varsinais-Suomessa.

Lännen Tractors on Pohjois-Euroopan johtava maa-, vesi- ja ympäristörakentamiseen erikoistuneiden koneiden, laitteiden ja palvelujen tuottaja. Lännen Tractors –konserniin kuuluvat Lännen Tractors Oy, Lännen Konekeskus Oy ja ruotsalaiset tytäryhtiöt Lännen Tractors AB Jönköpingissä ja Lundberg Hymas AB Skellefteåssa. Yhtiön liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa ja henkilöstö noin 160. Lännen Tractors kuuluu suomalaiseen AVS-ryhmään, jonka liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa ja henkilöstö 400.

Lue seuraavaksi