Uutiset

Työkoneet

Uusi murskainkauha markkinoille – Ecomeca käy rakennusjätteen kimppuun

Parin kuukauden testiajojen jälkeen kauhalle tehtiin patenttihakemus ja nyt on alkanut sen markkinointi. Kolmen Malkamäen veljeksen; Artun, Matiaksen ja Mikaelin pyörittämä yritys perustuu isä Jorman ideoimaan murskainkauhaan.

”Markkinoilla olevat, kovan materiaalin murskaukseen tarkoitetut kauhat ovat perinteisesti ns. leukamurskaimia. Meillä kauhassa on kaksi rumpua, jotka on varustettu jyrsinterillä. Murskaus tapahtuu takimmaisen rummun kovametalliterien ja karbidipinnotteisilla kulutuspaloilla päällystetyn murskainlevyn avulla. Hieno materiaali seuloontuu ja tippuu pois jo ennen murskausta”, kertovat Malkamäet.

”Kauhalla voidaan murskata kaikkea kovaa rakennusjätettä kuten betonia ja tiiliä. Graniittikin menee läpi, mutta kovemmat terät siihen kyllä tarvitaan. Nyt rummuilla on asvaltin jyrsintään tarkoitetut terät, ja ne kuluvat kivikovalla teräsbetonilla ja graniitilla liian pian. Teräpalojen materiaaleja testataan parhaillaan. Teräpalat rummuille on vaihdettavissa nopeasti. Vanha lyödään ulos ja uusi sisään”, jatkavat veljekset työnäytöksessä Kotkassa lokakuun puolivälissä.

Kauhaa on saatavilla kolmessa eri kokoluokassa. Kuvissa on pienin malli MECA 70. Tyyppinumero on yhtä kuin kauhan kidan leveys senttimetreinä. Kauha on hydraulikäyttöinen ja voimansiirto rummuille tapahtuu ketjuvälityksellä. Murskausvoima saadaan aikaan rummuilla olevilla vauhtipyörillä. MECA 70 soveltuu kaivukoneille 21-25 tonnia ja sen tilavuus on 480 litraa. Lisälaidoilla tilavuus voidaan nostaa 550 litraan. Kauha painaa 2850 kiloa.

Seuraava mallit on MECA 100, jonka tilavuus on 700/800 litraa ja paino 3150 kiloa. Peruskonesuositus on 25-30 tonnia. Suurinta mallia MECA 130 vastaavasti suositellaan painoluokkiin 30-35 tonnia. Kauhan paino on 3400 kiloa ja tilavuus 900/1000 litraa.

Internet osoite:

www.ecomeca.fi

Lue seuraavaksi