Uutiset

Työkoneet

Uusi Michelin XTXL E4 L4 kaivostyöhön

Michelin XTXL E4 L4

Michelin XTXL E4 L4 on uusi rengas kaivoksilla ja louhoksilla käytettäviin kuormaajiin. Sen merkittävimmät edut ovat suuri kantavuus, tehokas voimansiirto ilman vaaraa renkaan pyörimisestä vanteellaan sekä entistä vahvempi runko, jonka vaurionkestävyys on erinomainen.

”Michelinin uusi rengas on tarkoitettu äärimmäisen vaativiin työskentelyolosuhteisiin kaivoksilla ja louhoksilla. Tämä rengas on uuden rakenteensa ja muotoilunsa ansiosta suuri edistysaskel louhintatöihin. Rakenneuudistusten lisäksi pintakuvio on muotoiltu parantamaan renkaan viilenemistä ja antamaan entistä paremman pidon. Renkaan jalkaosan uuden muotoilun ansiosta se kestää merkittävästi paremmin vääntöä, joten rengas ei pääse luisumaan vanteella”, kertoo Torbjörn Larsson, Michelin Nordicin maansiirto- ja teollisuusrenkaiden tekninen asiantuntija.

Jalkaosa B2-tekniikalla

Michelin XTXL E4 L4 -renkaan jalkaosan muotoilussa on käytetty uutta B2-tekniikkaa, jonka ansiosta rengas ei pääse luisumaan vannekehällä. B2-tekniikka tarkoittaa, että jalkaosassa käytetään 30 prosenttia tavallista leveämpää reunavaijeria. Näin renkaan ja vannekehän välinen kitkakerroin kasvaa, koska kontaktipinta on suurempi.

Michelin XTXL E4 L4 -renkaassa on monia muitakin parannuksia edeltäjään. Suurempi määrä teräsvaijereita antavat renkaalle jykevyyttä. Uutuudessa on 40 prosenttia enemmän metallimassaa, 50 prosenttia vahvemmat renkaan sivut ja 20 prosenttia parempi vauriosuojaus kulutuspinnassa uuden teräksisen kulutuspintakerroksen ansiosta.

Myös olkapääalueen kuviointi edistää renkaan viilenemistä. Kulutuspinnan keskiosan jykevät kuviopalat lisäävät vaurionkestävyyttä ja parantavat vetokykyä.

Renkaalla voidaan työskennellä jopa kahdeksan baarin rengaspaineella. Se kestää vääntöä 20 prosenttia edeltäjää paremmin irtoamatta vannekehältä, ja vahvat teräsvaijerit lisäävät rungon vaurionkestoa peräti 30 prosentilla. Renkaan kantavuus on 32,5 tonnia (rengaskoko 35/65 R33), mikä on 15 prosenttia enemmän kuin edeltäjällä.

Uuden Michelin XTXL E4 L4 -renkaan ominaisuudet ja teho tuovat merkittävää etua louhintayrittäjille, kun halutaan investoida uusimman teknologian kauhakuormaajiin: kestävä ja tehokas rengas takaa, että yrittäjä voi maksimoida uusien kuormaajiensa käyttöajan ja saada investointinsa tuottamaan mahdollisimman pian.

Michelin XTXL E4 L4 -rengasta on loppuvuoden 2015 aikana saatavissa seuraavia kokoja: 26.5 R 25, 29.5 R 25 ja 35/65 R 33.

Lue seuraavaksi