Uutiset

Työkoneet

Uudistunut Kramer Allrad -pyöräkuormaaja – Kuormaajista halutuinko?

Kramer Allrad lanseerasi vuonna 2010 uudistuneen ja parannelluin ominaisuuksin varustetun 80-mallisarjan. Suomessa Kramer on jo pitkään tunnettu luotettavana, tehokkaana ja kuljettajaystävällisenä koneena jonka suosio varsinkin kiinteistöhuoltotöissä on ollut vankkumaton.

–Monikäyttöisyys ja kompakti koko ovat avainsanoja. Kramer muuntautuu nopeasti pyöräkuormaajasta harjakoneeksi tai lumi­koneeksi. Lisälaitevalikoima on laaja, kattaen kaikki kiinteistöhuollossa tarvittavat lisälaitteet, harjoista hiekoittimiin ja pesureista lumilinkoihin. Maanrakennuksen tarpeisiin suunniteltuja työlaitteita ovat mm. betoninsekoituskauha, rakennusjätemurska, sivulle kippaava kauha, asfalttijyrsin jne. Kompakti koko sekä nelipyöräohjaus mahdollistavat työskentelyn hyvinkin ahtaissa olosuhteissa, kertoo Kramerin Suomen maahantuojan, KH-Koneet Oy:n, toimitusjohtaja Teppo Sakari.

Uudistunut ja monipuolinen Kramer-mallisto on saanut paljon kiitosta käyttäjäkunnaltaan. Yksi osoitus toimivuudesta ja luotettavuudesta löytyy tilastoista. Kramerilla on markkinajohtajuus luokassaan jo usean vuoden ajalta. Tänä vuonna Suomeen luovutettujen uusien Kramereiden määrä nousee yli 200 kappaleen.

–Uusissa malleissa on panostettu huomattavasti sekä tehoon että kuljettajan viihtyvyyteen.  Näkyvyys ja työergonomia ovat parantuneet entisestään.

–Olemme tuoneet markkinoille myös nimenomaisesti Pohjolan kylmiin olosuhteisiin suunnitellun ja varustellun  Kramer 480 Arctic Power -mallin, joka ominaisuuksiltaan palvelee erityisen hyvin juuri kiinteistöhuoltopalvelu-toimialaa, sanoo Sakari.
 

Kramer 480 Arctic Power – ”täydellinen kone”

Keravalainen Kiinteistöhuolto Toivanen huoltaa Keravan alueella yli 50 kiinteistöä. Ensimmäinen Kramer tuli taloon vuonna 1997 ja nyt uusimpana käytössä on järjestyksessään seitsemäs Kramer, 480 Arctic Power.

–Vaihdoin aikoinaan liukuohjatusta koneesta Kramer 312SLX -pyöräkuormaajaan ja olin heti myyty mies. Eroa käyttötehokkuudessa oli kuin yöllä ja päivällä, muistelee yrityksen toimitusjohtaja Jorma Toivanen.

Vieläkin työkäytössä olevan, Kramer 380:n osto vuonna 2003 vakuutti Toivasen entisestään koneen vahvuuksista.

–Kun 380:n ensimmäisen kerran vei töihin, niin tuntui heti siltä, että ”tää on se”. Näkyvyys hytistä sekä tehokkuus olivat aivan omaa luokkaansa.

Vuosien aikana Toivanen muodosti kuvan mielestään täydellisestä työkoneesta.

 –Sanoin Sakarin Tepolle että jos vielä turbon ja tihkukytkimen Krameriin saa, niin se on siinä.

Sen aika koitti uusien 80-sarjalaisten myötä. 480 Arctic Power täyttää kaikkien herkkujen lisäksi myös nuo vaatimukset.

–Nyt meillä on keväällä hankittu 480 Arctic Power ja voi rehellisesti todeta, että nyt käytössä on se täydellinen työkone. Tämä on se mitä olen aina toivonut.
 

Tehoa ja tärkeitä senttejä

Nestejäähdytteinen turbomoottorilla varustettu Kramer on osoittanut heti kykynsä.
–Teemme töitä laajalla sektorilla ja siirtymät ovat välillä pitkiä.

40 km/h kulkeva turbokone ei haista mäkiä, vaan menee tasaista maksiminopeutta myös ylämäissä. Teho tulee esille myös talven hiekoitustöissä, vaikka kauhassa on kuution verran hiekkaa, niin vauhti pysyy, kiittelee Toivanen.

Myös suuremmat renkaat saavat kiitosta.

–Isompien pyörien avulla las­tauskorkeus on suurempi, mikä on eduksi varsinkin talvella lumenlastauksissa. Tärkeitä senttejä on tullut lisää. Renkaat ovat myös laadukkaat, ei mitään kiinanmalleja, pitoa löytyy kelillä kuin kelillä.

Kompakti ja monipuolinen

Kramer on erittäin sopiva juuri Toi­vasen päätoimialan töihin eli kiinteistöhuoltotöihin.
–Kramer on yleiskone, joka käy joka paikkaan. Kompaktin kokonsa ansiosta se mahtuu hyvin perinteisiin käytäviin ja nelipyöräohjauksen avulla sen kääntösäde on riittävän pieni. Monitoimisuus on tietenkin yksi valteista.  Sillä pystyy tekemään useita eri töitä kuten kuljetusta, lastausta sekä vaikka kastelutöitä.

–Myös lisävarustepuoli on kattava. Meillä on käytössä mm. siipi­lumikauhaa, zoomiauraa, trukkipiikkejä sekä hiekoittimia. Varusteet sopivat heittämällä kaikkiin Kramereihin.  Joka taloyhtiöön ei kannata ostaa omaa konetta, mutta Kramerilla pystyy tekemään joka taloyhtiön työt tehokkaasti.

Kramer 480 Arctic Powerissa on huomioitu myös kuljettajan viihtyvyys.

–Tässä on kaikki mausteet, on esim. webastoa ja ilmastointia. Ilmanohjaimia on entistä enemmän ja ne on sijoitettu hyvin. Ei mene ikkunat huuruun. Lisäksi uudessa mallissa sisään tulevan puhallusilman laatu on raikkaampaa ja parempaa lämmityslaitteen kennon uuden sijoituspaikan ansiosta.

–Kiinteistöhuoltotöissä näkyvyys ulos on tärkeää ja Kramerissa ikkunapinta-alaa on riittävästi ja koneesta näkee hyvin joka suuntaan. Lisäksi uusi malli on selkeästi hiljaisempi, päättää Toivanen.

Kivi- ja lumityöt Kramerilla

Vantaalainen Damados Oy tekee kivirakennustöitä ympäri Suomen. Yrityksellä on käytössään kolme Krameria: 750, 4507 ja 680T. Kivitöiden lisäksi koneilla onnistuvat kätevästi myös lumityöt.

–Teemme kaikenlaiset kivirakennustyöt kuten tietyömailla luonnonkivityöt ja betoniliikenneympyrät. Pyöräkuormaajista 680T ja 4507 kurottajat ovat ulottuvuudeltaan omaa luokkaansa varsinkin siltatöissä, kertoo Damados Oy:n toimitusjohtaja Raino Sojakka.

Damados Oy:n tuorein Kramer on uutta 80-sarjaa edustava 680T.

–Teemme paljon kivitöitä kaupunkien keskustoissa, missä tilaa ei liikaa ole. 680T liikkuu nelipyöräohjauksen ansiosta ketterästi pienessäkin tilassa.  Teleskooppipuomi tuo lisää tehokkuutta, koska pääsemme tarvittaessa lastaamaan tai purkamaan kauemmas ja korkeammalle kuin normaalilla pyöräkuormaajalla.

Uusien mallien lisääntynyt teho on otettu ilolla vastaan kuljettajien keskuudessa.
–Kramerissa riittää voimaa. Liikutamme usein painavia kivimassoja ja niissäkin töissä Kramer on kuin kotonaan. Esimerkiksi yksi reuna­kivipala voi painaa noin 2,5 tonnia, toteaa Sojakka.

Myös Sojakka arvostaa koneiden muunneltavuutta.

–Meillä löytyy mm. miehistö­korit, tavaran nostokorit, harja- sekä aurauslaitteet. Koneet muuttuvat hetkessä työtehtävien mukaan. Työlaitteet sopivat suoraan sekä kurottajaan että kuormaajiin.

Pääkaupunkiseudun jokavuotisissa lumisodissa ei Kramerilla jää toiseksi.

–Teemme talvisin lumenau­rauksia ja -siirtoja. Pihoja auratessa tele­skooppipuomilla saa työnnettyä lumet todella kauas ja näin pystymme välttämään alueiden tukkeutumisen. Lastauksessa ulottuvuus ja nelipyöräohjaus tekevät työstä erittäin helppoa ja tehokasta, päättää Sojakka.

 

Kramer 480 Arctic Power voidaan rekisteröidä myös traktoriksi

Kramer 480 Arctic Powerin mahdollisuus traktoriksi rekisteröintiin avaa uusia mahdollisuuksia. Nyt työkoneella voidaan kuljettaa mukana lähes kaikki mitä työmaalla tarvitaan. Kramerin vetämällä lavetilla voidaan työmaalle kuljettaa mm. minikaivukone tai kevyttä maantiivistyskalustoa. Taloyhtiön talkoissa Kramer voi tuoda mukanaan hiekat, kuorikkeet ja mullat ja viedä lehdet sekä muut viherjätteet pois. Kramer pystyy kuljettamaan kippikärryllä esimerkiksi multakuorman huomattavan ahtaisiinkin paikkoihin.
 

Lue seuraavaksi