Uutiset

Työkoneet

Useita merkittäviä New Holland -toimituksia Konekeskolta Itä-Suomen alueelle

Jarmo Toikka Ky:lle uusi New Holland E-235B SR LC D

Kouvolan Anjalankoskella toimiva Jarmo Toikka on Etelä-Suomen alueella operoiva yrittäjä. Jarmolla on jo erittäin pitkä yrittäjän ura takana. Yrittäminen on alkanut vuoden 1980 vaihteessa, jolloin hän toimi rakennusurakoinnin parissa. Hänen yrityksensä toimivat tällä hetkellä Etelä-Suomen alueella perinteisen maanrakennuksen, kivenmurskauksen ja kierrätyksen parissa. Kalustoa on kaiken kaikkiaan noin 25 yksikköä, sisältäen kaivukoneita, pyöräkuormaajia, dumppereita sekä murskaus- ja seulontalaitoksen. Työmaat  vaihtelevat koneiden tuntivuokrauksesta aina kokonaisvaltaiseen avaimet käteen -urakointiin.

Konekesko toimitti Jarmo Toikka Ky:lle New Holland E-235 B SR NLC koneen. Koneen monipuolisen varustelun teki Kari Mettälä. Kari toimii Jarmon yritysten kaluston huoltovastaavana. Hänen käsialaansa on mm. koneen ajon/puskulevyn hallinnan modifiointi kuljettajan toiveiden mukaan. Propo-ohjattu tiltti on Rotoset. Rasvari ja kamera tekevät koneella työskentelyn tehokkaaksi ja miellyttäväksi. Kone työskentelee Kouvolan kaupungin työmailla. Kuljettaja Matias Multamaalla on kokemusta Kobelco-koneista – hän tietää että koneen luotettavuus ja taloudellisuus ovat huippuluokkaa. Koneessa oleva tehdasasenteinen puskulevy tekee koneesta monipuolisen työmailla ja Matias antaa sille heti kiitosta. Japanilainen tekniikka ja laatu saavat varauksettoman kiitoksen niin Jarmolta kuin Matiakselta. Kompakti ylävaunun rakenne on eduksi monella työmaalla etenkin kaupungin katu-  ym. töissä. Suuri ohjaamo takaa hyvän työskentelyergonomian, kuljettaja antaa tälle asialle ison arvon. Polttoainetalous ja hämmästyttävän hiljainen moottori tuovat työmaille vihreitä arvoja, joita nykyään moni arvostaa. Luottamus Kobelco-tekniikkaan on Jarmo Toikalla ollut aina vahvaa – nyt hänen hankkima kone on seitsemäs Kobelco jonka hän on tilannut  Marjavan Markulta.
 

Maanrakennus Pekka Rautiainen Ky:lle uusi New Holland Kobelco E-235 B SR LC

Iitistä kotoisin ja siellä toimiva Maanrakennus Pekka Rautiainen Ky työskentelee Kymenlaakson alueella. Pekalla on pitkä kokemus maanrakennusalalta. Työuran alkujuuret ulottuvat vuoden 1980 alkupuolelle. Hänen pitkä ja ansiokas uransa kuljettajana on saanut tunnustusta monelta alan asiantuntijalta ja yrittäjältä, joiden palveluksessa hän on toiminut aiemmin. Pekka on toiminut itsenäisenä yrittäjänä vuodesta 2007 alkaen, jolloin hän hankki New Holland Kobelco E-235 B SR LC koneen monipuolisin varustein. Tunteja koneeseen on kertynyt jo noin 3 800.

Hänellä on ollut näinä vuosina työnantajina yksityisiä yrityksiä aina valtakunnan tason suuryrityksiin: NCC, Kymenvesi. Työmaina on ollut kunnallistekniset työmaat, talonrakennustyömaat ja tarkkuutta vaativat viimeistelytyömaat. Yrityksen työmaiden kokojen ja määrien kasvaessa tuli tarve lisätä kalustoa. Pekan mukaan New Holland Kobelco oli luonnollinen ja suhteellisen helppo valinta monestakin syystä. New Holland Kobelcon tekniikka on tuttua hänelle. Koneet ovat tehokkaita ja kuljettajaystävällisiä. Monipuoliset hydrauliikan säätömahdollisuudet tekevät lisävarusteiden käytön helpoksi ja tehokkaaksi. NH E-215 B  kone varusteltiin RT 60 tiltillä, kouralla ja runsaalla kauhavarustuksella. SKF rasvari tekee päivittäisen ras-vaustyön. Kamera koneen vastapainon päällä auttaa kuljettajaa havainnoimaan takatyöskentelyaluetta. Uutta NH E-215 B konetta ”ohjastaa” Jarno Sihvola. Hänellä on vankka kokemus erityisesti kunnallisteknistä työmaista. Konekeskon Kouvolan huoltomies Juha Rantala on Pekan mielestä myös tärkeä seikka koneen valintaan. Juhan ammattitaito ja joustava palvelu saa Pekalta kiitosta.
 

Teemu Kuokalle uusi New Holland Kobelco E-175 B LC

Virolahtelainen yrittäjä Teemu Kuokka vastaanotti uuden New Holland Kobelco E-175 B LC kaivukoneen. Yrityksen kalustosta lötyy mm. kuorma-auto, pyöräkuormaaja, useita traktoreita ja kaivinkone. Kalusto operoi talvisin mm. tienhoitotöissä, auraus- ja liukkauden torjunnassa Virolahden kunnan alueella.

Teemu tekee myös maanrakennusurakointia, mm. talonrakennus-työmaat, tietyömaat ja vastaavat ovat hänelle tuttuja työkohteita. Omasta hiekkamontusta saadaan materiaali työmaille ja talviseen liukkaiden torjuntaan. Kobelcon tekniikka on Teemulle tuttua, nyt hankittu uusi kaivukone on jo kolmas Kobelco yrityksessä. Koneiden vahvat rakenteet ja tehokkuus ovat olleet Teemun valinnan pohjana. New Holland Kobelco E-175 B LC koneen varusteina on mm. Engcon EC 20 propo tiltti ja SKF rasvari. Kamera ”vastapuntin” päällä auttaa mm. mökkityömailla havainnoimaan henkilöt ja esteet koneen takana. Teemu antaa suuret kiitokset koneen tilavalle ja hyvällä näkyvyydellä varustetulle ohjaamolle. Ilmastointi ja ilmajousitettu kuljettajan istuin tekevät työskentelyn miellyttäväksi kuumillakin kesäpäivinä. Teemun miehekäs 195 cm vartalokin saa ohjaamosta hyvän työskentelyasennon.

Koneurakointi Matti Miettinen lisäsi New Holland -kalustoa

Kuopion talousalueella urakoiva Matti Miettinen on lisännyt kahdella yksiköllä kaivukoneidensa määrää. Nyt hankitut New Holland E-215 B LC ja E-115 SR D koneet täydentävät kalustoa sopivasti. Hän on perustanut yrityksensä -84 ja on siitä lähtien urakoinut maarakennustöitä yhtäjaksoisesti. Yrityksen ensimmäinen kone oli yhdistelmäkaivuri. Matti on tehnyt erittäin määrätietoisesti ja tinkimättömästi töitä Kuopion alueen rakennuttajien kanssa. Hän palvelee edelleen monia alueen isoja rakennuttajia.

Luja-talon ja Matin välinen yhteistyö on jatkunut alusta alkaen tähän päivään ja uusia urakoita suunnitellaan yhdessä joten töitä riittää jatkossakin. Matin motto onkin että se mikä luvataan, tehdään tinkimättömästi ja laatu ei saa laskea vaikka kiire on ja aikataulut pettävät joskus. Tällä hetkellä on useita työkohteita mm. Kuopiossa ja Lapinlahdella. Työmaat työllistävät kiireisempään aikaan 13 henkilöä.

Matin yrityksen kaluston määrä on tällä hetkellä n. 15 koneyksikön suuruinen. Kaivukoneita on mm. 2 kpl New Holland E-215  konetta ja E – 115 SR D kone. Koneet on varustettu tiltein ja muilla lisävarusteilla jotka lisäävät tehokkuutta. E-115 SR D koneessa on mm. Novatron syvyysmittari kuten uudessa E-215 B koneessakin.

Omaa kuljetuskalustoa on kolme kappaletta maansiirtoon ja koneiden siirtelyyn. Myös valssijyrä löytyy yrityksen kalustosta. Uusi toimisto- ja huolto-/varastohalli valmistuu parhaillaan Toivalaan. Matin molemmat pojat on mukana yrityksen toiminnassa. Yhteistyö Konekeskon kanssa on alkanut 2000-luvun vaihteessa ja hän onkin ostanut näiden  New Holland koneiden lisäksi Konekeskolta useita käytettyjä koneita.

Konehuolto Kari  Ronkainen on  hoitanut koneiden huoltoja ja Matti antaakin Karille täydet pisteet hyvästä ja ammattitaitoisesta  palvelusta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin Konekeskon  ja New Holland koneiden parissa. –Palvelu ja tuotteet ovat täyttäneet yrityksemme tarpeet ja uskon että jatkossakin tulemme hankkimaan  New Holland kalustoa yritykseen, päättää Matti.
 

Maaseutumonitoimiyrittäjä Tuomas Rämälle uusi E 135 B SR LC D

Kouvolan Valkealassa toimiva Tuomas Rämä vastaanotti uuden New Holland Kobelco E 135 B SR LC D kaivukoneen. Tuomas on innovaatinen kaveri, hän hakee aina uusia ideoita ja vie niitä yritystoiminnassaan myös käytäntöön. Hänellä on vankka kokemus metsäalan töistä sekä perinteisestä maatalousyrittämisestä. Metsävaltainen tila on antanut töitä monella eri tavalla, metsänhoidosta aina polttopuubisnekseen.

Tuomaksen kalusto on todella uutta ja nykyaikaista; neljä traktoria – yhdessä täydelliset metsäajovarusteet, toinen iso traktori palvelee perinteistä maataloutta ja pari vanhempaa on aputraktoreina tilan töissä. Puimuri on Claas 58 jolla ehtii puida lyhyiden puintipäivinä tehokkaasti. Lisäksi kalustoon kuuluu pari vuotta vanha yhdistelmäkaivuri.

Nyt hankittu New Holland E 135 B SR LC D kone on tulossa maanrakennustöihin kesäaikaan ja talvisin koneella on tarkoitus työskennellä metsässä motovarustuksen kanssa. Yhdessä  Marjavan Markun kanssa suunniteltiin varustelut. Koneen varustelussa on tuo tuleva motokäyttö jo huomioitu, mm. telat 900 mm taivutetut ja tukisukset , sekä turvalasi ohjaamoon, sekä hydrauliikka on kapasiteetiltaan riittävä.

Tuomas kertoili että New Holland Kobelco oli turvallinen valinta koska kone on aitoa japanilaista laatua joka takaa luotettavuuden ja taloudellisuuden käytössä. Kobelcon hydrauliikka soveltuu erittäin hyvin myös  motokäyttöön.

Ohjaamo on markkinoiden parhaita, siinä on kokoa ja erittäin hyvä näkyvyys joka suuntaan, sinne mahtuvat vaivattomasti mittalaiteet ja muut välineet. Ehkä kaikkein tärkein rakenteellinen asia on kuitenkin koneen erittäin kompakti rakenne, lyhyt perä ja koneen selkeä komponenttien sijoittelu ja hyvä huollettavuus. Luottamusta on lisännyt merkkiin myös  Konekeskon Kouvolan alueen huoltomiehen Juha Rantalan ammattitaidon hyväksikäyttömahdollisuus kun huoltoa ja teknistä apua tarvitaan.

Tuomas katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin. –New Holland  Kobelco E 135 B SR LC D kone  on parasta mitä rahalla saa näihin töihin.