Uutiset

Työkoneet

Unicarriers MXL – kuormankäsittelyä päästöttömästi

UniCarriers tuo markkinoille uuden, sähköisen MXL-vastapainotrukin raskaaseen käyttöön. Se on ensimmäinen laatuaan Unicarriers-mallistossa: sähköinen haarukkatrukki raskaiden kuormien asettamiin haasteisiin tämän päivän materiaalinkäsittelyssä. MXL-malli tarjoaa mahdollisuuden täysin päästöttömään käyttöön. Se on valmistajan mukaan silti aivan yhtä nopea ja tehokas kuin polttomoottoritrukki. Lisäksi sille luvataan myös erinomaista ergonomiaa ja sen kokonaiskäyttökulut ovat alhaisemmat kuin vastaavan kokoisissa polttomoottoriratkaisuissa. Suomen maahantuojana toimii Rotator Oy.

Ergonominen ja lähes äänetön

Lähestulkoon äänettömillä hydraulipumpuillaan ja voimansiirrollaan MXL kykenee siirtämään raskaita kuormia koko päivän pienemmillä meluhaitoilla kuin perinteinen polttomoottorikone. Voimakkain kuljettajan kuulema ääni tulee ilmastoinnin puhaltimesta. Tämän lisäksi sähkötrukilla kuljettajan työolosuhteet ovat myös pölyttömämmät. Ilman moottorin flektin nostattamaa pölyä kuljettajan työympäristö pysyy terveellisempänä ja mukavampana.

MXL:ään on saatavilla varastotrukeista tutut, palkitut ergonomiaratkaisut; kelluva kyynärnoja ja miniohjauspyörä. Parempi näkyvyys, täysin mukautettavat hallintalaitteet ja huippuluokan käsiteltävyys sisä- ja ulkotiloissa tekevät MXL:stä suorituskykyisen työkalun trukinkuljettajalle, joka vaatii enemmän.

Sähkötrukki on vain niin hyvä kuin sen voimanlähteenä toimiva akusto. Tässäkin suhteessa MXL tarjoaa maahantuoja Rotatorin mukaan luokkansa parhaan suorituskyvyn. Täysi lataus riittää yli yhden vuoron ajaksi, ja akustoa voi ladata taukojenkin aikana tai helposti vaihtaa täysin ladattuun. Vielä paremman energiatehokkuuden saavuttamiseksi MXL:ään on saatavana myös huipputehokkaat Li-ion-akut.

Moottorin ja voimansiiron luvataan toimivan saumattomasti yhteen. Automaattinen kiihdytyksen tehostus ja väännön lisäys tehostavat toimintaa ja parantavat suorituskykyä. Sähköinen tasauspyörästön lukitus varmistaa hallittavuuden myös liukkailla alustoilla.

Tietoja UniCarriersista

UniCarriers on MLE B.V.:n tuotemerkki. UniCarriers suunnittelee, valmistaa, myy ja toimittaa laajaa valikoimaa korkealaatuisia, innovatiivisia varastolaitteita sekä polttomoottori- ja sähkökäyttöisiä vastapainohaarukkatrukkeja. Sen monipuoliset, muokattavat logistiikan ja varastojen materiaalinkäsittelyratkaisut tuotetaan konsernin tuotantolaitoksissa Ruotsissa, Espanjassa ja Suomessa.

Kokenut myyntihenkilökunta myy sen tuotteita suoraan loppukäyttäjille. Suurimmat asiakasryhmät ovat valmistus- ja jakeluyrityksiä elintarviketeollisuudessa, raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden varastointiyrityksiä, sekä toimijoita, jotka huolehtivat materiaalivirroista valmistustoiminnassa tai joilla on muita tavarankäsittelyn erityistarpeita.

UniCarriersin taustaan kuuluu johtavia alan yrityksiä, kuten Nissan Forklift, TCM ja Atlet. Huhtikuusta 2020, UniCarriers Europen toiminnot on integroitu osaksi MLE-organisaatiota, joka on osa japanilaista Logisnext-konsernia (MHI-yhtiö). MLE-konsernin markkina-alue kattaa Euroopan, IVY-alueen, Lähi-Idän ja Afrikan, ja sillä on omia tytäryhtiöitä kymmenessä maassa sekä riippumattomia myyntiorganisaatioita. Konsernilla on tuotanto- ja kehitystoimipaikat Suomessa, Espanjassa ja Ruotsissa. MLE:llä on 12 000 työntekijää ja sen kokonaismyynti on noin 448 918 miljoonaa jeniä (maaliskuu 2020), mikä tekee siitä maailman neljänneksi suurimman trukkivalmistajan.

Lue seuraavaksi