Uutiset

Työkoneet

Työlaitteet Honkajoelta – Kasvun aikaa

Vuonna 2001 perustettu Honkajoki Works oy on nykyaikainen maarakennuskoneiden ja kiinteistönhoitokoneiden kauhoja ja lisälaitteita valmistava konepajayritys. Kuluvan vuoden huhtikuussa yritys siirtyi alusta asti mukana olleen Toni Laitolahden omistukseen.

Toni Laitolahti on vetänyt Honkajoki Worksia kahdeksan kuukautta.

Toni Laitolahti on tyytyväinen yrittäjyyteen ryhtymiseensä. ”Hyvin on mennyt, ei voi muuta väittää. Kauppa on käynyt tasaisen hyvin, ja olemme myös palkanneet uutta henkilökuntaa vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Nyt meitä on yhteensä 19 työlaitetuotannon ammattilaista täällä Honkajoella”, kertoo Laitolahti. 

Palaute on ollut positiivista ja uusi yrittäjä on otettu hyvin vastaan kentällä

Tuotantoa on myyty jo pitkälle ensi vuoden puolelle. ”Yleensä tammi- ja helmikuut ovat vuoden hiljaisimpia kuukausia, mutta nyt jo saadut tilaukset pitävät meidät kyllä kiireisinä aina maaliskuulle asti”, sanoo Laitolahti. Auroilla ja hiekoituskauhoilla on ollut hyvä menekki. Lisäksi harjoja on jo nyt tilattu kevättä varten useampi kappale. 

Honkajoki Works tunnetaan myös vahvoista kauhoista, joita valmistetaan myös isompiin töihin. Kaivukoneiden kauhat palvelevat 50 tonnin peruskoneisiin ja pyöräkuormaajien kauhat aina 35 tonnin koneisiin asti.

Honkajoki Works oy valmistaa vuosittain noin 700 erilaista työlaitetta asiakkailleen. Terästä kuluu kuukaudessa lähes 60 tonnia näiden valmistukseen. Parantunut kysyntä on polkaissut käyntiin myös tehtaan piha-alueen laajennuksen. Se mahdollistaa aikaisempaa järjestelmällisen varastoinnin ja tavaravirtojen kulun. Räätälöinnin merkitys tuotannossa kasvaa ja Honkajoki Works valmistaa tuotteet asiakkaiden tarpeiden mukaan alusta loppuun, ja kaikki tehdään suorasta levystä Honkajoella. Laajennuksen myötä tuotantoaikoja saadaan mahdollisesti nopeutettua, mikä palvelee myös ostavaa asiakaskuntaa nopeammilla toimituksilla.

Yrityksen laajasta valikoimasta löytää useimmat maansiirtokoneiden ja kiinteistönhoitokoneiden lisälaitteet ja niiden varaosat. Palveluihin kuuluvat myös polttoleikkaus ja särmäystyöt, sekä esimerkiksi kaivukoneiden puomin jatkot ja lyhennykset. Valikoimassa ovat myös varusteet kuten telasukset, telaohjurit, kääntövarret, koiranluut jne.

”Tuotekehitykseen panostetaan ja kotimaisuuteen luotetaan jatkossakin. Samalla pyritään pitämään myös räätälöidyissä tuotteissa toimitusajat kohtuullisina”, päättää Laitolahti

Lue seuraavaksi