Uutiset

Työkoneet

Turussa alkaa suuri linjasaneeraushanke

Turun Itäharjulla, Jaanin alueella alkaa Turun mittakaavassa poikkeuksellisen suuri linjasaneeraushanke. RTC Vahanen Turku Oy toimii putkiremonttihankkeessa projektinjohtajana, suunnittelijana, valvojana, lämmöntuotantotavan hankesuunnittelijana ja rakennuttajana. Taloyhtiöiden edustajana toimii Realia Isännöinti Oy.

Jaanin alueen ryhmähanke käsittää neljä taloyhtiötä ja huoltoyhtiön, joista kolme taloyhtiötä toteuttaa myös lämmöntuotantotavan muutoksen. Muutoksella yhtiöt luopuvat kaukolämmöstä ja siirtyvät maalämpöön. Kahteen taloyhtiöön asennetaan lisäksi poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmä.

Lämmöntuottotavan muutoksella saadaan aikaan huomattavia säästöjä taloyhtiöiden lämmityskustannuksiin ja samalla saadaan vähennettyä hiilidioksidipäästöjä. Taloyhtiöissä on yhteensä 340 asuntoa ja hanke on yksi mittavampia linjasaneeraushankkeita Turussa. Hankkeen yhteenlaskettu kustannusarvio on noin 18,5 miljoonaa euroa.

Linjasaneeraushankkeen pääurakoitsija on Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy, LVI-työt hoitaa TRP Group Oy ja sähköasennukset Sähkötiimi IL Oy. Maalämpöurakan osalta Jäspin lämpöpumppujärjestelmän asentaa Tipitek Oy ja kaivokenttäurakoitsijana toimii Rototec Oy. Molempien urakoiden maanrakennustyöt toteuttaa Isoniitun Kone Oy. Urakka alkaa kesäkuun 2020 alussa vesijohtoliittymien kaivuutöillä. Urakka päättyy tammikuun 2022 loppuun mennessä.

Vahanen-yhtiöt on kiinteistö- ja rakennusalan suomalainen konsulttikumppani, joka ottaa vastuun onnistumisesta. Yritys palvelee asiakkaita Suomessa 11 paikkakunnalla yli 500 asiantuntijan voimin.

RTC Vahanen Turku Oy:

RTC Vahanen Turku Oy on vuonna 1997 perustettu kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani ja on osa Vahanen-yhtiöitä. Yritys toimii Lounais-Suomen ja Satakunnan alueella.

Lue seuraavaksi