Uutiset

Työkoneet

Turun monitoimiareenasta esisopimus

SRV ja Turun Ratapihan Kehitys Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen yhteistoimintasopimuksen monitoimiareenan ja siihen liittyvien hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisestä ja rakentamisesta Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana kaksivaiheisesti jakautuen kehitys- ja toteutusvaiheisiin. SRV on aiemmin toteuttanut Tampereen Kannelle maailmanluokan Nokia Arena -elämysareenan.

Ratapihan areenakokonaisuuden rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2025 aikana, kun ratapihan esirakentaminen on saatu päätökseen. Tämän hetken suunnitelmien mukaan areena valmistuu vuonna 2027.

”Turun Ratapihan hanke on hieno esimerkki siitä, että markkinaympäristön haastavasta tilanteesta huolimatta Suomessa kehitetään edelleen aktiivisesti monitoimiareenan kaltaisia ainutlaatuisia toimitilarakentamisen konsepteja. Lähdemme ilolla kehittämään Turkuun uutta tapahtumakeskittymää. Tuomme hankkeeseen laajan yhteistoiminnallisen urakoinnin osaamisemme ja kokemuksemme Tampereen vastaavasta areenahankkeesta”, kertoo SRV:n alueyksiköistä sekä strategisesta hankekehityksestä vastaava johtaja Hannu Lokka.

Turun Ratapihan uusi kaupunginosa rakentuu aivan keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää sekä elämyksellisyyttä tukevia palveluita ja asumista. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Ratapihan alueen suunnittelu perustuu arkkitehtikilpailun voittaneeseen Luoto-ehdotukseen.

”Käynnistämme sopimuksen myötä nyt Ratapihan ensimmäisen vaiheen, mikä on koko hankkeen kannalta erittäin merkittävä kokonaisuus. Olemme erittäin tyytyväisiä sopimukseen, koska SRV:llä on tuoretta kokemusta areenarakentamisesta, sen haasteista sekä mahdollisuuksista. Odotamme SRV:ltä poikkeuksellisen ammattitaitoista näkemystä ja otetta suunnittelun ohjaukseen sekä keskeisten, samanaikaisesti kustannuksiin ja asiakaskokemukseen vaikuttavien valintojen tekemiseen. Luotamme, että hankkeen myötä tulevaisuudessa tapahtumavirta kääntyy voimakkaasti Turun suuntaan”, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa.

Uusi monitoimiareena ja mittavat tapahtumatilat mahdollistavat erilaisten tapahtumien järjestämisen ympärivuotisesti. Tavoitteena on saada tilat noin 9 000–10 000 katsojalle. Tilat mahdollistavat niin yritystilaisuudet, konferenssit, jääkiekko-ottelut, e-urheilun ja muut urheilun tapahtumat, gaalat, konsertit ja perhetapahtumat. Areenasta suunnitellaan myös HC TPS:n kotikenttää. Areenan laajuus on 27 000 kerrosneliömetriä.
Lue seuraavaksi