Uutiset

Työkoneet

Turun kehätieltä kuuluu hyvää

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat saaneet jatkorahoituksen myös Kausela–Pukkila -tieosuudelle. Kehätien kakkososuus on saanut 59 miljoonan euron määrärahan. Rahoitus vahvistui eduskunnan hyväksyttyä vuoden 2019 lisätalousarvioesityksen.

Väylän projektipäällikön Juha Sillanpään mukaan rahoituspäätös oli tervetullut. 

”Nyt parannustyöt saadaan käyntiin myös hankealueen länsipuoliskolla ja koko Kausela-Kirismäki -tieosuus nelikaistaiseksi vuoteen 2023 mennessä”, hän kertoo.

Kakkosvaiheen suurimpia työkohteita kehätien nelikaistaistamisen ohella ovat Aurajoen ylittävien siltojen rakennustyöt sekä valtatie 10:n ja Kauselan eritasoliittymän parantaminen. Myös Kirismäen eritasoliittymä voidaan nyt toteuttaa tavoitetilan mukaisena.

”Kakkosvaihe käynnistyy tarjouskilpailulla loppuvuodesta ja käytännössä kakkosvaiheen rakennustyöt saadaan käyntiin kesällä 2020”, Sillanpää kertoo.

Parannustyöt Pukkilan ja Kirismäki välisellä osuudella alkoivat maaliskuussa 2019. Hankkeen yhteydessä parannetaan myös rinnakkaisteiden ja kevyen liikenteen väylien verkostoa. Hankkeesta saa lisätietoja verkkosivuilta sekä Facebook-sivulta

Kuva lähde: Projektin Facebook-sivut.

Lue myös: Turun kehätien parannustyöt täyteen vauhtiin.

Lue seuraavaksi