Uutiset

Työkoneet

Tulevaisuuden Doosan palkittiin

Doosan Infracore on ilmoittanut, että yritys on voittanut Concept-X-kaivukoneen suunnittelusta kultamitalin International Forum Design (iF Design) Awards 2021 -tapahtumassa Saksassa. Palkintoja jaettiin kaikkiaan 75 kategoriassa, joihin osallistui 10 000 kilpailijaa 52 maasta.

Concept-X Excavator -suunnittelun valitsi palkitsemisen arvoiseksi valitsi 98-jäseninen tuomaristo, joka koostui riippumattomista asiantuntijoista ympäri maailmaa. iF International Forum Design GmbH on maailman vanhin itsenäinen suunnitteluorganisaatio, joka sijaitsee Hannoverissa Saksassa.

”Tämä konsepti nostaa rimaa ja antaa kunnianhimoisen vision maarakennuskoneiden tulevaisuudesta. Kopterien valvomat miehittämättömät kuorma-autot ja kaivukoneet tuovat sci-fi-maailman meille ja uutta muotoilua perinteiselle sektorille. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Innovaatioita seuraavat parempi turvallisuus sekä korkeammat tuottavuus, tarkkuus ja laatu”, todetaan tuomariston Doosania koskevassa tiivistelmässä.

Doosan Infracoren Concept-X-kaivukone on tulevaisuuteen suuntautuva, miehittämätön maarakennuskone. Ohjaamoa kuljettajaa varten ei ole. Alavaunussa on neljä kappaletta erikseen taittuvaa telastoa, jotka edesauttavat stabiliteetin säilymistä kaltevillakin alustoilla.

Concept-X on vuonna 2019 esitelty kokonaisuus, jonka ensimmäiset käyttäjät löytynevät aikanaan kaivos- ja louhosteollisuudesta. Visioissa työtä tehdään ilmanvalvontaa automaattisten koptereiden suorittaessa mittaamista, datan analysoimista ja työn suunnitelmien laatimista. Ilmasta tiedot siityvät automatisoituihin pyöräkuormaajiin ja kaivukoneisiin.

Doosan Infracore on voittanut palkintoja kaksi vuotta peräkkäin. DL-7-pyöräkuormaajamalli lunasti vuosi sitten Product Discipline Award -palkinto. Doosan on osoittanut vertaansa vailla olevaa muotoiluvoimaa, mikä näkyy useiden kilpailujen voittamisena.

”Maarakennuskoneiden on epätavallista voittaa ykköspalkinto iF Design Awards -pkilpailussa. Aiomme tulevaisuudessa muotoilla tuotteitamme tavalla, jota edustavat uuden sukupolven palkitut mallit ”, Doosan Infracoren edustaja kertoo.
Lue seuraavaksi