Uutiset

Työkoneet

Trimblen uudet koneautomaatiosovellutukset

Uutta kaivukoneissa on paikannus koneautomaatioita varten suunnitellun UTS-takymetrin avulla. Hankalat olosuhteet, jossa satelliittitekniikkaa ei voi kaivukoneissa hyödyntää kuten sisätilat, tunnelit, kapeat kallioleikkaukset ja talojen välit hoituvat uuden UTS-takymetrillä ohjatun järjestelmän avulla. Paikannus tapahtuu koneessa olevaan aktiiviprismaan.

Uutta GCS900-ohjelmapäivityksessä on satelliittipaikannuksen mahdollisuus kaivukoneisiin myös edullisemmassa yhden antennin menetelmässä. Yhden antennin järjestelmä voidaan myös tarvittaessa päivittää kahden antennin järjestelmäksi. GCS900 3D-satelliittipaikannusjärjestelmät tarvitsevat aina ulkoisen korjaussignaalin tarkkaa paikanmääritystä varten. Nopein ja edullisin tapa korjaussignaalin saamiseksi maarakennuskoneeseen on tuoda se VRS-virtuaalitukiasemaverkon avulla.

GCS900, V11.0-versiossa on myös ratkaisu puskukoneisiin, joissa on kääntyvä terä. Pyöritysanturin avulla terän kallistuksen ja käännön aiheuttama poikkeama voidaan korjata luotettavasti. Samanlainen, erittäin tarkka paikannusratkaisu on käytössä myös tiehöylissä.

Uusi ohjelmapäivitys voidaan ladata myös vanhoihin käytössä oleviin GCS900-järjestelmiin, jolloin käyttäjä päivittää oman koneautomaatiojärjestelmän markkinoiden korkeimmalle tasolle.

Lue seuraavaksi