Uutiset

Työkoneet

Toyota – trukkien edelläkävijä 40 vuotta

Yksi kehityksen virstanpylväitä oli, kun emoyhtiö Toyota Industries Corporation vuonna 2000 osti maailman suurimman varastotrukkivalmistajan BT:n.

Yritykset yhdistyivät vuonna 2006 Toyota Material Handling Groupiksi. Yritysjärjestelyjen myötä yhdistettiin Toyotan ja BT:n pitkään toimineet maaorganisaatiot myös Suomessa.

– Yhteensä olemme toimittaneet jo lähes 20 000 trukkia Suomeen, ja juhlavuottaan viettävä Toyota on ollut vastapainotrukkien markkinajohtaja jo 70-luvun alkuvuosista lähtien, toimitusjohtaja Juhani Kaitila sanoo.

Suomessa yritys edustaa Toyotan vastapainotrukkien ja BT:n varastotrukkien lisäksi myös Kalmarin vastapainotrukkeja, Manitoun vastapaino- ja ajoneuvotrukkeja sekä Jumbon kylki- ja nelitietrukkeja.

– Niiden volyymit ovat Toyotan ja BT:n rinnalla pieniä, mutta ne täydentävät tarjontaamme tietyissä tuotesegmenteissä ja ovat siksi tärkeitä meille. Edustamme Suomessa myös Mecalux -varastokalusteita eli nykyään mallistostamme löytyvät sekä materiaalin siirtelyn välineet että varastojärjestelmät laajalla skaalalla, Kaitila painottaa.

Markkinaosuus kasvanut

Juhani Kaitila on ollut kohta 20 vuotta Toyotan palveluksessa Suomessa, ensin autopuolella ja vuodesta 1998 trukkipuolen toimitusjohtajana.

– Nykyisessä taloudellisesti haasteellisessa tilanteessa olemme onnistuneet kasvattamaan markkinaosuuttamme. Se osoittaa, että asiakkaat arvostavat tarjoamaamme jatkuvuutta ja laatua sekä kykyämme palvella kokonaisvaltaisesti, hän toteaa.

Kaitila painottaa, että 40 vuodessa yritys on muuttunut valtavasti: puhtaasti trukkeja myyvästä organisaatiosta materiaalinkäsittelyratkaisujen tarjoajaksi. Palvelun osuus liiketoiminnasta on merkittävä.

– Olemme erityisesti panostaneet asiakkaille lisäarvoa tuottavien palveluiden ja ratkaisujen sekä palveluverkostomme kehittämiseen. Jatkamme uudelle vuosikymmenelle samalla strategialla, koska trukit ovat yhä enemmän tuotannon osia kuin pelkästään työvälineitä, Kaitila sanoo lopuksi. /ins

Lue seuraavaksi