Uutiset

Työkoneet

Tobroco-Giant laajentaa tuotetarjontaansa

Hollantilaisen pyöräkuormaajavalmistaja Tobroco-Giantin tarjonta kasvaa 24:llä maantiivistäjällä. Ne tulivat valikoimaan yritysoston myötä, kun Tobroco-Giant osti tiivistäjiä valmistavan, niin ikään hollantilaisen, Ulbo Machineryn. Laajan jälleenmyyjäverkostonsa johdosta Tobroco-Giant uskoo nyt edustamiensa maantiivistyslaitteiden myynnin vahvaan kasvuun.

”Tämän yrityskaupan myötä pystymme suuntautumaan uusille markkinoille. Tärylevyt ja -juntat istuvat hyvin yhteen nykyisen pyöräkuormaajatarjontamme kanssa. On sitten kyse maarakennuksesta, konevuokrauksesta, tierakentamisesta tai maisemoinnista, voivat asiakkaat nyt ottaa yhteyttä yhteen paikkaan niin myynti- ja huoltoasioissa. Päämäärämme on tarjota tulevaisuudessa kattava valikoima erilaisia työkoneita ja -laitteita. Maantiivistyslaitteet valmistetaan Hollannissa, kuten pyöräkuormaajammekin. Giant on itse asiassa ainut hollantilainen tärylevyjä ja -junttia valmistava yritys. Olemme siitä erittäin ylpeitä”, sanoo Tobroco-Giantin omistaja ja toimitusjohtaja Toine Brock.

Sähkökäyttöiset Giant GP1950E -tärylätkä ja G2200E-pyöräkuormaaja ovat askel nollapäästöiseen toimintaan.

Valmistajan väri ja logo

Maantiivistyslaitteet ovat saaneet saman värityksen, keltainen ja harmaa, sekä saman logon, joita käytetään Giantin pyöräkuormaajissa. Mallistossa on 24 erilaista tärylevyä ja -junttaa. Valittavana on joko bensiini-, diesel- tai sähkökäyttöisiä laitteita. Moottorina käytetään tunnettuja merkkejä, kuten Hondaa, Hatzia ja Yanmaria. Tarjolla on 11 yksisuuntaista tärylevyä painohaarukkaan 51–180 kilogrammaa, kahdeksan kaksisuuntaista levyä (180–485 kg) sekä yksi jyrä. Täryjunttia on neljä painohaarukkaan 58–80 kilogrammaa. Laitteet tarjoavat parhaimmillaan 67 kilonewtonin iskuvoiman. Levyjen leveys on 35–85 senttimetriä.


Tobroco-Giant on saanut ensimmäisenä eurooppalaisena valmistajana käyttöönsä Honda Enginesin sähkömoottoreita käytettäväksi tärylevyissä. 103 kilogramman painoinen GP1950E-tärylätkä on varustettu Honda GXE2.0H -sähkömoottorilla. Siinä on 72 voltin akku, joka latautuu 80 prosentin kapasiteettiin tunnissa. Akkukäyttöiselle lätkälle luvataan pitkää toiminta-aikaa.

”GP1950E on ensimmäinen sähkökäyttöisen E-sarjan tärylevy. Sarja saa pian lisää jäseniä, kun julkaistaan ensimmäinen sähkökäyttöinen täryjuntta GR740E ja kaksisuuntainen tärylevy GPR5575E.


Lisäarvoa

Giant GR800D -täryjuntta. Aikaisemmin samaa laitetta myytiin Samac-nimellä.

Giantin maantiivistyslaitteet erottuvat valmistajan mukaan markkinoilla muista pitkän akunkestonsa, vankan rakenteensa ja nopeutensa johdosta. Huomioitavaa on myös valmistajan lupaus tehdä laitteisiin tarvittaessa maakohtaisia muutoksia. Jatkossa laitteita tullaan kehittämään edelleen asiakkaiden toiveiden mukaan.

Tobroco-Giant juhlii tänä vuonna 25-vuotista toimintaansa. Ulbo Machinery on sen sijaan toiminut maantiivistysalalla jo 45 vuotta. Tuotteita on myyty Samac-nimellä. Nyt näitä pitkälle kehitettyjä tiivislaitteita tullaan myymään siis Giantin nimen alla.

Oma lajinsa

Tärylätkät ja -juntat vaikuttavat yksinkertaisilta välineiltä, mutta niihin liittyy yllättävän paljon pitkälle vietyä kehitystyötä.

”Aikaisemmin tärylätkän tai -juntan piti selviytyä maantiivistyksestä. Tänä päivänä mukaan on tullut muitakin vaatimuksia, kuten muotoilu, ergonomia ja päästömääräykset”, sanoo Jan Alwin Ulbo Machineryltä. ”Panostamme paljon tärinän vähentämiseen, ilman että maantiivistysomaisuudet siitä kärsisivät. Se tuo haastetta. Tuotekehitys on intohimomme. Se sopii hyvin yhteen Tobroco-Giantin tavoitteiden kanssa. Nyt kun olemme osa tätä eteenpäin pyrkivää organisaatiota, pystymme lisäämään tuotannon automaatiota sekä pääsemme näin kasvun tielle.”


Giant on ensimmäinen valmistaja, joka tuo markkinoille Hondan uudella sähkömoottorilla varustetun E-sarjan tärylevyn. Pitkään kestävä akku latautuu 80 prosentin kapasiteettiin yhdessä tunnissa.


Lue seuraavaksi