Uutiset

Työkoneet

Tikkurilantien hanke voittoisa

Destian ja Siltanylundin hanke Tikkurilantie on voittanut Tekla BIM Awardsin kansainvälisen kilpailun paikallavalurakenteiden sarjassa. Destia vastasi hankkeen kokonaistoteutuksesta ja Siltanylund siltasuunnittelusta. Destian infrasuunnittelu toteutti mallipohjaisen väyläsuunnittelun sekä siltojen tukitelineiden mallinnuksen, jotka nousivat myös kilpailussa vahvasti esiin. Hanke valmistui 2013. Hankkeeseen kuului kadun, Vantaanjoen ylittävän sillan, paalulaattojen, alikulkukäytävän ja siihen liittyvän kaukalon rakentaminen ja suunnittelu.

”Tikkurilantien hanke oli uraauurtava silta- ja väylähanke mallintamisessa. Mallien käyttöä pyrittiin hyödyntämään mahdollisimman paljon työmaalla. Väylärakenteet toteutettiin luonnollisesti työkoneautomaatiolla ja työnjohto hyödynsi monipuolisesti sillan tietomallia rakennusvaiheessa. Saimme monipuolisesta uuden työmaateknologian hyödyntämisestä arvokasta kokemusta seuraaviin hankkeisiin”, kertoo Destian tutkimus- ja kehittämistoiminnasta vastaava projektijohtaja Pasi Nurminen .

Hanke sai ensin kunniamaininnan Suomen Tekla BIM Awards 2014 -kilpailussa lokakuussa, jonka jälkeen se lähetettiin jatkoon kansainväliseen kilpailuun. Kansainvälisen Tekla Global BIM Awards -kilpailun voittajat on valittu eri puolilta maailmaa tulleiden paikallisten kilpailujen parhaimpien hankkeiden joukosta.

Lue seuraavaksi