Uutiset

Työkoneet

Terex TA300 rakentaa moottoritietä Tšekissä

Tšekkiläinen monialayritys ATM CZ on investoinut uuteen runko-ohjattuun Terex TA300-dumpperiin, jonka ensimmäinen komennus on kaksi vuotta kestävä D11-moottoritien laajennustyömaa Hradec Královésta Smiřiceen, yhteensä 15,5 kilometriä. Tällä hetkellä D11 on jo valmiina Prahasta Hradec Královéen. Moottoritie D11 on osa Euroopan valtatietä E67 eli Via Balticaa, joka kulkee Helsingistä Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan kautta Prahaan.

Moottoritien rakentaminen edellyttää suurien maamassojen siirtoa ja juuri sitä tehostamaan ATM CZ hankki Terex TA300-dumpperin, jonka maksimi kapasiteetti on 28 tonnia. Lavakoko on 17,5 kuutiometriä. Voimanlähteenä on viisisylinterinen Scania DC9-dieselmoottori (276 kW). Myyjänä oli paikallinen diileri: Austro Baumaschinen (ABM), joka edustaa Terexin lisäksi muun muassa Hitachi-maarakennuskoneita.

”Valitsin Terex TA300:n, koska sen polttoainetalous ja kuljettajan ergonomia tiedetään erinomaisiksi. Jälkimarkkinointi on sekin täällä hyvällä tasolla”, kertoo ATM CZ:n omistaja Tomáš Michalička.

”Vaikka nyt hankittu Terex on meillä ensimmäinen laatuaan, olen tehnyt paljon konekauppoja ABM:n kanssa aiemmin. Muun muassa kaivukoneita on hankittu vuosien varrella useita. Tällä hetkellä harkinnassa on jo toisen Terex-dumpperin hankinta.”

”Terex TA300 on vuosien mittaan osoittanut tehokkuutensa mitä kovimmissa olosuhteissa. On ilahduttavaa kuulla, että ATM CZ on harkitsemassa jo toisen TA300:n ostamista”, tiivistää myyntijohtaja John Mlonek (Terex Trucks).

Austro Baumaschinen (ABM) edustaa Terexiä Tšekissä.

Terexin runko-ohjattujen dumpperien mallisto käsittää kolme erikokoista mallia. TA250 (25 t/232 kW) on TA300:n pikkuveli ja TA400 (38 t/331 kW) vastaavasti sen isoveli. Kaikissa kolmessa mallissa on Scanian-dieselmoottori, kahdessa pienemmässä viisi- ja suurimmassa TA400-mallissa kuusisylinterisenä. Voimansiirto on täysautomaatti, kuusi eteen/kolme taakse (TA250 ja TA300) sekä kuusi eteen/yksi taakse (TA400).

Maksiminopeudet eteenpäin ovat kahdessa pienemmässä mallissa 50 ja TA400:ssa 55,6 kilometriä tunnissa.

Suomessa Terexin edustaja on Kivisampo Oy.

Lue seuraavaksi