Uutiset

Työkoneet

Terex ja Edge vastaavat Purkupihan vaatimuksiin

Purkupiha Oy on yksi Suomen suurimmista purkualan yrityksistä ja rakennusten sekä teollisuuslaitosten purkujen lisäksi yhtiön palveluihin kuuluvat myös muut teollisuuden purkutyöt, Brokk-työt ja saneerauspurut. Purkupiha toimii erittäin vastuullisesti ja kaikki sen tehtävistä syntyvä purkujäte ja metalliromu kierrätetään erittäin tarkoin. Tämän korkean suoritustason saavuttamiseen tarvitaan huippuluokan työkoneet ja viime vuonna yrityksen tehokkaaseen konekalustoon liittyivät Suomen ensimmäinen Terex Finlay J-1160-leukamurska sekä kaksi Edge TS65 -kuljetinta.

Tampereella tapahtui teollisuushistoriallisesti merkittävä tapahtuma, kun Cargotec-konserni avasi uuden teknologia- ja osaamiskeskuksen. Tämä tarkoitti perinteisen Pirkkalan Pereentiellä olleen toimipisteen purkamista ja näin aivan Pyhäjärven rannalla oleva tontti siirtyy muuhun käyttötarkoitukseen. Vaativaa purkutehtävää suorittamaan tarvittiin kokenut sekä luotettava yritys ja urakan saikin hoitaakseen Purkupiha Oy. Tarkasti määriteltyyn kierrätykseen Purkupiha toikin paikalle Terex Finlay J-1160-leukamurskanja Edge TS65 -kuljettimen yhdistelmän.

Terexillä ei turhia taukoja

Pirkkalassa murskauksesta vastaava Joni Alatalo on ollut hyvin tyytyväinen Terexin ja Edgen tuotteiden toimivuuteen. ”Terex-murska otettiin käyttöön viime kesänä ja muutaman pienemmän urakan jälkeen se siirtyi tänne Pirkkalaan joulukuussa. Herkän ympäristön vuoksi tässä kohteessa laatuvaatimukset ovat hyvin korkealla ja Terex on suoriutunut tehtävistä asiakkaan vaatimalla tasolla”, kertoo Alatalo. ”Mitään suurempia lastentauteja murskassa ei ole ollut ja sen säädettävyys sekä käytettävyyden helppous ovat hyvin edistyksellisellä tasolla. Esimerkiksi leuan säädöt toimivat hyvin loogisesti ja myös mahdollisten tukosten poisto onnistuu vaivatta ennen pahempien aikaa vievien jumien syntymistä”, Alatalo lisää.

Terex J-1160 on kokoonsa nähden erittäin tehokas ja helpon liikuteltavuutensa ansiosta hyvin monikäyttöinen. ”Alle 15 metrin mittaisena se soveltuu hyvin tehtäviimme, JW40-murskainkammio on kokonsa puolesta sopiva ja tehokas magneettierotin takaa hyvän työn laadun. Keskiarvoisesti olemme Terexillä päässeet 1500-1600 tonnin tuotantoon vuorokaudessa ja perushuollot tunnollisesti hoitamalla seisokkien määrä on ollut hyvin vähäinen. Käyttökokemusten kautta osaan varmasti myös kertoa jo mitä varusteita mahdolliseen seuraavaan Terexiimme tarvitaan”, lisää Alatalo.

Edge lastaa ongelmitta

Purkupiha hankki viime vuonna Kivisammolta myös kaksi tela-alustaista TS65-kuljetinta, joista toinen oli Pirkkalassa Terexin jatkeena. ”Edge on toiminut moitteetta ja laadukkuudesta kertoo, että kovasta tonnimäärästä huolimatta matto on yhä alkuperäinen. Erityisen hyvää on sen helppo liikuteltavuus ja pyöräkuormaimia ei ole juurikaan enää varastoinnissa tarvittu. Vaativalla työmaalla myös kuljettimen oma magneettierotin on kullanarvoinen ja se täydentää murskan hyvän lopputuloksen”, kommentoi Alatalo.

Kivisampo kasvuvauhdissa

Kivisammon Sakari Rantanen vieraili Purkupihan Pirkkalan kohteessa kuuntelemassa Joni Alatalon kommentit murska-kuljetinyhdistelmästä. Palautteen kautta Kivisammon tuotteita ja palveluita kehitetään entisestään.

Pirkkalan kohteen purku-urakkaa kävi myös seuraamassa Terexin ja Edget Purkupihalle myynyt Kivisammon Sakari Rantanen. ”On aina hyvin hyödyllistä kuulla mitä loppukäyttäjä kertoo tuotteista ja tätä kautta voimme palvella asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin. Palaute kulkee meidän kauttamme suoraan valmistajalle ja Suomen olosuhteissa vaadittaviin räätälöinteihin reagoidaan nopealla aikataululla. Samalla kuulee aina hyvin suoraan jos jälkimarkkinointipuolella kuten varaosien toimituksessa on parantamisen varaa ”, kertoo Rantanen.

Purkupihan uutuuskoneet ovat esimerkki Kivisammon laadukkaasta tuotevalikoimasta ja alkanut vuosi onkin lähtenyt yrityksellä hyvin käyntiin. ”Olemme reilusti viime vuotta edellä: esimerkiksi seulojen luovutuksia on jo suoritettu useita ja moni kauppa on jo lyöty lukkoon. Tänä vuonna mielenkiintoa ovat herättäneet esimerkiksi Terexin keskipakoismurska sekä Edgen jätteiden erotteluun kehitetty linjasto”, lisää Rantanen.

Lue seuraavaksi