Uutiset

Työkoneet

Telakeskukselta raskaan sarjan varaosat

Suomen Telakeskus Oy on Marko Kirvesmäen viime vuonna perustama maarakennuskoneiden, varaosien sekä tarvikkeiden maahantuonnissa ja myynnissä toimiva yritys. Yhtiön taustalla on kuitenkin jo vuosien mittainen kokemus alasta ja uudelle tasolle toiminta nousi vuonna 2013, jolloin aloitettiin hollantilaisen Vema Trackin laadukkaiden telastojen osien maahantuonti.

Marko Kirvesmäki on aikaansaava uuden polven yrittäjä, joka nuoresta iästään huolimatta on toiminut yrittäjänä jo yli kymmenen vuoden ajan. Peltisepänliiketoiminnasta mies siirtyi koneurakoinnin pariin kuusi vuotta sitten ja varsin nopeasti mies alkoi kummastella maarakennuskoneiden varaosien kovaa hintatasoa. Markkinoita tutkittuaan hän löysi Vema Trackin kattavan malliston, jonka laadukkuudesta kertoo yhtiön tuotteiden käyttö useiden johtavien maarakennuskoneiden valmistajien ensiasennusmerkkinä. Asiat etenivät nopeasti ja syksyllä 2013 Telakeskus ja VMT International solmivat virallisen jälleenmyyntisopimuksen. Nopean kasvun myötä aikaisemmin T:mi M. Kirvesmäki -nimellä toiminut yritys muuttui osakeyhtiö Telakeskus Oy:ksi 1.5. 2014.

Vema Trackin osien maahantuonti alkoi kysytyillä nelosluokan ketjuilla 10–15 tonnin koneluokkiin. Vankan urakointitaustan omaavana yrittäjänä Kirvesmäki piti tarkoin yhteyttä ketjujen käyttäjiin, jotta kuulisi varmasti kaiken palautteen suoraan asiakkaalta. ”Palaute suomalaisilta urakoitsijoilta on alusta lähtien ollut hyvin positiivista, sillä Vema Trackin ketjut ovat kestäneet vaativimmissakin olosuhteissa moitteettomasti. Reklamaatioita ei ole käytännössä tullut juuri lainkaan ja parasta palautetta on tietenkin se, että samat asiakkaat ostavat lisää saman merkkisiä tuotteita”, kertoo Kirvesmäki. Telakeskuksen ja Vema Trackin luotosta omiin ketjuihin kertookin hyvin niille myönnettävä 2000 tunnin tai 12 kuukauden takuu.

Vema Trackin nelosluokan ketjujen myynti on kolminkertaistunut vuosittain ja tällä hetkellä Telakeskus myy jo satoja tämän kokoluokan ketjuja vuodessa maahamme. Hyvien kokemusten jälkeen Kirvesmäki on laajentanut ketjujen tuontivalikoimaa ja kuutosluokan ketjujen osuus on jo vajaan kolmanneksen koko myynnistä. ”Valikoima on laaja, valinnanvaraa on jo 70 tonnin koneisiin saakka. Unohtaa ei tietenkään saa alle kymppitonnin koneita, joihin on tarjolla myös laadukkaita kumiteloja”, korostaa Kirvesmäki. Telakeskus on lisäksi kiinnittänyt huomiota varastovalikoiman kattavuuteen ja tällä hetkellä suoraan hyllystä on saatavilla Vema Trackin ketjuja kokoluokkiin 6–27 tonnia.

Kirvesmäki korostaa lisäksi, että ketjujen ohella Telakeskuksesta saa kaikki muut maarakennuskoneiden alakerran osat, kuten vetorattaat, telarullat, ylärullat, johtopyörät, korjaussarjat, telalaput, kumitelat, telapultit ja -mutterit sekä ajovaihteet ja moottorit. ”Monella asiakkaalla on myös omat suosikkimerkkinsä ja tämän kautta olen hankkinut valikoimaan esimerkiksi Berco-perusketjuja ja varastosta löytyvät ketjut 10–17 tonnin kokoluokkiin.

Telakeskus on nopeassa tahdissa lisännyt myyntivalikoimansa kattavuutta ja uutuustuotteet ovat määrittyneet lähinnä asiakaspalautteen ja -toiveiden kautta. ”Repertuaarin kasvaessa olemme säilyttäneet tietyt perusperiaatteet ja voin taata, että tuotteiden laadusta ei tingitä, hinnasta ehkä kyllä”, naurahtaa Kirvesmäki. Valikoimaan kuuluvat tällä hetkellä esimerkiksi moninkertaisen testivoittaja Oledonen laadukkaat led-työvalot, alkuperäiset ajovaihteet ja ajomoottorit Italiasta, Japanista, USA:sta ja Koreasta lähes kaikkiin konemalleihin, Grene Noramaan kattava tuoteperhe sekä Vema Tecin kauhan kulutuskynnet, kynnen adapterit ja huulilevyt. Palvelun tasosta kertoo myös mittatilaustyönä tehtävien erikoisketjujen valmistus esimerkiksi kuljettimiin. Telakeskuksesta kannatta kysyä myös puskukoneiden, poravaunujen, seulavaunujen, salaojakoneiden sekä murskauslaitteiden tuotteita.

Kirvesmäki korostaa myös jälkimarkkinoinnin tärkeyttä. ”Urakat ovat nykyään tiukasti hinnoiteltuja, joten arvokkaiden koneiden täytyy pysyä liikkeessä ja tuotteillamme onkin aina vähintään vuoden takuu, joka kertoo luotettavuudesta. Harvinaisemmat ketjut tulevat Hollannista nopeasti ja asiakkaan pihaan ne saapuvat yleensä viikossa. ”Telakeskuksella on alihankintana toimiva tehokas asennuspalveluverkosto, jonka kautta voi yllättävän edulliseen hintaan vaikkapa vaihtaa telat isoonkin koneeseen. Lisäksi jälleenmyyjäketjumme on kasvanut vauhdilla ja tällä hetkellä meillä on kuusi toimijaa kautta maan, mutta lisääkin mahtuu vielä mukaan”, Kirvesmäki vinkkaa.

Lue seuraavaksi