Uutiset

Työkoneet

Tapimerilta komponentteja hydridikäyttöön

Moottoreita ja aggregaatteja maahantuovan ja jälleenmyyvän Tapimer Oy:n valikoimassa on nykyisin myös italialaisen Transfluidin hybridikäyttöön tarkoitettuja voimansiirron komponentteja. Niiden avulla on ”tavalliseen” työkoneeseen, ajoneuvoon tai vaikkapa veneeseen mahdollista valjastaa hybridikäyttö.

Vasemmalla HTV700 mekaanisella ulosotolla ja oikealla HM560 hydraulisella ulosotolla. 

Transfluid tarjoaa polttomoottorin ja vauhtipyörän väliin asennettavaa moduulia, jonka avulla voimansiirto voi hyödyntää sekä poltto- että sähkömoottoria, erikseen tai jopa samanaikaisesti. Käytettävän voimanlähteen valinta tapahtuu hydraulisesti tai pneumaattisesti. Järjestelmä kytkee polttomoottorin pois toiminnasta sähkökäytön aikana, ja päinvastoin. Polttomoottorikäytön aikana sähkömoottoria voidaan haluttaessa käyttää akkuja lataavana generaattorina. Voimanlähteiden (sähkö- ja polttomoottori) yhteiskäytöllä saavutetaan hetkellinen suurempi teho (”boostermode”). Toimintojen ohjauksen hoitaa Transfluidin elektroninen MPCB-R5-ohjain, joka kommunikoi can-väylän avulla.

Polttomoottorin perään asennettava hybridimoduuli pitää sisällään sähkömoottorin, solenoidiohjatun kytkimen, ohjausyksikön, kolmepykäläisen Powershift-vaihteiston, sähköisesti ohjatun ja märkälevyllä toimivan seisontajarrun sekä alennusvaihteen mekaanisilla ulosotoilla (2- tai 4-vetoa varten). Vaihtoehtoisessa hybridimoduulissa (HM560) Powershift-vaihteisto on korvattu hydrauliikkapumpulla, jota sähkö- ja polttomoottori yhdessä tai erikseen pyörittävät. Paketti sisältää myös can-bus-väylään kytkettävän kaasupolkimen, mittariston (näyttöyksikön) ja muut voimansiirron hallintalaitteet.
Hybridimoduulin avulla voidaan lähes mikä tahansa polttomoottorikäyttöinen laite (työkone, ajoneuvo, vene) muuttaa hybriditoimiseksi (sähkö- ja polttomoottorikäyttö).
Transfluidin valikoimasta löytyy myös potkurikäyttöön (veneet) soveltuvia sähkömoottoreita ohjausyksikköineen sekä pelkkään sähkökäyttöön soveltuvia voimansiirron komponentteja niin mekaanisella kuin hydraulisella ulosotolla.

 

 

Lue seuraavaksi