Uutiset

Työkoneet

Tankkauspartio Oy nyt Turkuun: Tankki täyteen

Tankkauspartio oy on hyvin pitkälle sitä, mitä yrityksen nimikin lupaa. Mutta myös paljon muuta. Koneiden ja lämmitysjärjestelmien polttoainetoimitusten yhteydessä tai sen lisäksi yritys hoitaa AdBlue-lisäaineet, täyttää keskusvoitelujärjestelmien säiliöt, suorittaa eri öljytasojen tarkistukset ja lisäykset sekä antaa vaikkapa apuvirrat käynnistykseen. Tankkauspartion filosofiana on olla kaikessa toiminnassaan nopea ja luotettava. Pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Hämeenlinnan lisäksi polttoainepalvelu toimii nyt myös Turussa. Virallisia avajaisia vietettiin huhtikuun lopussa. Lounaisrannikolla sopivat tilat kalustolle löytyivät TTK oy Turun Työkoneen pihamaalta osoitteesta Kärsämäentie 1.

Polttoainehuolto on tärkeä osa koko työmaan toimintaa. Oma henkilökunta suorittaa usein koneiden tankkauksia ja polttoaineen hakuja ylitöinä. Työpäivän aikana tehtävät tankkaukset taas saattavat keskeyttää oman työvaiheen lisäksi muita siihen sidoksissa olevia töitä.  Tankkauspalvelun ulkoistaminen onkin järkevää. Asianmukaisella ja nykyaikaisella kalustolla saadaan puhdas polttoaine täsmällisesti ajallaan ja oikeaan paikkaan. Myös ehdottomasta puhtaudesta huolehtiminen on nykydieselmoottoreiden vaatimusten mukaisesti entistä tärkeämpää.

”Meillä on kuuden tunnin toimituslupaus ja tarvittaessa valmius tehdä myös 1–3 tunnin aikarajalla pikakeikkoja. Maksimipituus pistoolilla varustetuille tankkausletkuillemme on 100 metriä, joten polttoaine saadaan erittäin hankaliinkin paikkoihin, kuten vaikkapa rakennusten katolle tai työmaan sisällä oleville koneille. Takana on tuhansia toimituksia, eikä vielä ole tullut vastaan kohdetta, minne polttoainetta ei olisi saatu”, lupaa myyntipäällikkö Jesse Teppo.

Miehen mukaan on tärkeää, että asiakkaan työt eivät häiriinny tankkauksen takia. Tämän takia työmailla käydään vaikkapa illalla tai aamulla varhain. Myös työn kuluessa tankataan. Mobiilinosturi pystytään esimerkiksi tankkaamaan vakkapa nostotyön ollessa käynnissä.

Konetankkaukset kasvussa

”Tällä hetkellä lämmitysjärjestelmien ylläpito on suurempi osa toimintaamme kuin kasvussa olevat koneiden ja laitteiden tankkaukset. Ylläpitosopimusten avulla pidämme lämmityskohteissa aina polttoainetta. Säiliöihin asennettujen anturien avulla saamme pinnan tasosta reaaliaikaista tietoa hälytyksineen, joten pystymme eliminoimaan niin sanotut turhat käynnit. Menemme paikalle vain kun tarvetta on. Tämä säästää asiakkaankin kustannuksia”, jatkaa Teppo.

Tankkauspartio oy hoitaa nykyaikaisella kalustolla polttoaineet sinne minne pitääkin; tyhjään tai tyhjenemässä olevaan polttoainetankkiin tai -säiliöön. Suurimmat määrät viedään säiliöautolla ja pienemmät kuljetustarpeet katetaan kevytkuorma-autosta räätälöidyllä versiolla. Maksimissaan 100 metrin tankkausletkut molemmissa kokoluokissa takaavat pääsyn hankaliinkin paikkoihin.

Konevuokraamot ovat tällä hetkellä Tankkauspartiolle konetankkauksien suuri asiakaskunta, mutta enenevässä määrin myös maarakentajat ja rakennusliikkeet Itse tankkaustapahtuma käy suuriinkin säiliöihin varsin nopeasti. Sekä isoissa säiliöautoissa että pienemmissä kevyt kuorma-autoissa on nopeat pumput.  Turun & Vantaan toimipisteillä on omat poltto- & voiteluainevarastot. Lisää varastokapasiteettia on tulossa. Jakelukalustona Turussa tällä hetkellä on jo yksi säiliöauto sekä yksi 2 950 litran IBC-säiliön omaava, uusi Iveco Daily -kevytkuorma-auto sekä Iveco Daily -pakettiauto 950 litran IBC-säiliöllä.

Myyntipäällikkö Jesse Teppo lupaa tarpeen tullen avun paikalle parhaimmillaan jopa alle tunnin viiveellä.

Auto on kokonaan omaa suunnittelua ja soveltuu erinomaisesti nopeisiin kuljetuksiin ja tankkauksiin. Varsinkin sinne, missä on ahdasta eikä säiliöautolla sovi kulkemaan. Autoissa on jakelukäyttöön soveltuvat mittarit.  Asiakas saa kaikista Tankkauspartion tankkauksista raportin sähköpostina tai/sekä tekstiviestinä. Käytössä oleva järjestelmä lähettää tiedot tankkauksen jälkeen. Siitä näkee muun muassa litramäärät sekä koneen, johon tankkaus suoritettiin.

Tankkauspartion koko kalustossa on kuusi säiliöautoa sekä kolme tuunattua keyvtkuorma-autoa ja kaksi pakettiautoa pienempiä litramääriä varten. Liikevaihto on kasvanut tasaisesti Tankkauspartio työllistää 12-14 ihmistä sesongista riippuen.

Nyt päättyneenä talvena Tankkauspartio kuljetti 3,5 miljoonaa litraa polttoainetta eri kohteisiin. Tavoite on päästä vuositasolla noin viiteen miljoonaan litraan vuonna 2020.

Lue seuraavaksi