Uutiset

Työkoneet

Tamtronin uudet punnitustabletit

Tamtron Oy tuo kevään aikana markkinoille uuden, kaupalliseen punnituskäyttöön soveltuvan Power PC -tablettituotesarjan nykyisen Power-vaakainstrumentin rinnalle.

”Power PC tabletti toimii Windows 10 -käyttöjärjestelmän päällä ja tuo käyttäjille siten vaa`an rinnalle PC:n monipuoliset ominaisuudet ja hyödyntämismahdollisuudet. Tablettiperheeseen kuuluu kolme eri näyttökokoa; 8-, 10- ja 12 -tuumaa. Tabletti on ruggeroitu, IP65-suojattu ja varustettu monipuolisilla liitännöillä, jotka mahdollistavat muun muassa tulostimen ja peruutuskameran liittämisen tabletti-instrumenttiin. Laite soveltuu siten kestävyytensä ja liitettävyyden johdosta haastaviinkin työskentelyolosuhteisiin”, kerrotaan Tamtronin tiedotteessa.

Tablet PC Power -vaakaohjelmisto on tyyppihyväksytty ja soveltuu siten myös kaupalliseen punnituskäyttöön.

”Näytön kosketusherkkyys, käytettävyys ja nopeus ovat erinomaiset ja saaneet testikäyttäjiltä runsaasti kiitosta”, kertoo Tamtronin myyntipäällikkö Juhana Ruupansalo.

Tablet PC -vaa’an hyödyt syntyvät myös parantuneen turvallisuuden ja ergonomian johdosta. Tablettivaa`alla voidaan Tamtronin mukaan parhaimmillaan korvata ohjaamossa kolmekin näyttöä. Tämä parantaa näkyvyyttä ulos, ja helpottaa kuljettajan työskentelyä, kun huomiokyky ei hajaudu useiden näyttöjen tarkkailuun. Kehittyneimmissä ratkaisuissa samalla laitteella saadaan pyörimään toiminnanohjausjärjestelmä, vaakaohjelmisto ja peruutuskamera. Power PC -vaakaohjelmisto on mahdollista myös integroida kommunikoimaan ERP-järjestelmän kanssa, jolloin tilausten käsittely automatisoituu ja vähentää manuaalisia vaiheita, parantaen siten tehokkuutta ja vähentäen inhimillisten näppäily- ja kirjausvirheiden mahdollisuutta.

Pyöräkuormaajissa useat näytöt rajoittavat kuljettajan näkyvyyttä, lisäävät työvaiheita ja huonontavat ergonomiaa. Ongelmana on, että kuljettaja joutuu tarkkailemaan useaa eri instrumenttia hytissään. Samalla tarkkaavaisuus hajautuu häiriten kuljettajan keskittymistä työhönsä. Rudus selvitti mahdollisuuksia parantaa turvallisuutta ja kuljettajan ergonomiaa minimoimalla näyttöjen määrän ohjaamossa. Rudus päätyi kokonaisvaltaista toimittajaa valitessaan Tamtron Power PC-tablet -vaakaratkaisuun, joka mahdollisti tavoitteiden saavuttamisen sekä integraation toiminnanohjausjärjestelmään.

”Ennen vanhaanhan meillä oli täällä koneen hytissä ihan perusvaaka, peruutuskameran oma näyttö, ja sitten tuo PC. Nyt meillä on nämä kaikki kolme asiaa tuotu tuohon PC:n näytölle. Se tekee sen, että ne on kaikki hyvin nähtävissä, käden ulottuvilla ja täällä hytissä on paljon enemmän tilaa – ja näkyvyyttä tuonne ulos”, on kuljettajien kertoma parannus.

Laajemmin tuoteperhe lanseerataan Mansen Mörinöillä 13-14.4.2018. Tamtronilaiset ovat perinteiseen tapaan tavattavissa useassa esittelypisteessä.

Lue seuraavaksi