Uutiset

Työkoneet

Tamtronin Power Smart Weighing julkaistu

Tamtronin uusi Power Smart Weighing -vaaka

Tamtronin uusi Smart Weighing -teknologia on julkaistu tänään 2.3.2015. Uusi teknologia on asennettavissa ensin pyöräkuormaajiin ja myöhemmin tänä vuonna myös kaivukonevaakoihin. Uusi älypunnitusteknologia haastaa perinteisen dynaamisen punnituksen. Se tehostaa tuottavuuden kokonaan uudelle tasolle sekä mahdollistaa entistäkin monipuolisemman tavan työskennellä.

Uusi Smart Weighing -älypunnitus muuttaa käsitystä punnituksesta. Yleensä punnitus on tapahtunut yhdessä kohdassa nostoa mutta tällöin haasteena ovat olleet hylkäykset, mikäli nosto on ollut punnituskohdassa epätasainen. Aikaa on myös kulunut siihen, kun puomi on pitänyt laskea alas punnituksen aloittamiseksi uudelleen. Uusi Smart Weighing -älypunnitusteknologia punnitsee koko noston ajan, jolloin epätasainen maasto ei haittaa, sillä punnitus voi tapahtua missä tahansa kohdalla punnitusaluetta. Tämä vähentää hylättyjä punnituksia merkittävästi sekä tehostaa toimintaa.

Uuden Smart Weighing -älypunnituksen myötä monet jokapäiväiset toiminnot, kuten esimerkiksi ylikuorman seuranta, tehostuvat. Ylikuormaus on laitonta mutta alikuormaaminen on myös ongelma, koska toiminnan tehokkuus ja tuottavuus heikentyvät. Smart Weighing -teknologia mahdollistaa aikaisempaa nopeamman ja kehittyneemmän viimeisen kauhan punnituksen, koska puomia ei tarvitse laskea tarpeettomasti alas. Tällä säästetään aikaa, polttoainetta sekä kuljettajan ja omistajan hermoja, kun työskentelyn aikana ei tarvitse tehdä ylimääräisiä nostoja.

Raskas materiaali, kuten esimerkiksi kivenlohkareet, voidaan punnita lähempänä maata, jolla säästetään aikaa, polttoainetta ja kuormaajaa sekä lisätään työturvallisuutta.

Smart Weighing säästää aikaa hankintahetkestä alkaen, sillä se on nopea ja helppo asentaa, jonka ansiosta kone ei joudu seisomaan asennusten vuoksi. Asennus, kalibrointi sekä varmennukset voidaan kaikki tehdä jopa saman päivän aikana. Smart Weighing -vaaka on saatavilla kaikkiin konemalleihin ja sen asennus vaatii vain vähäisiä mekaanisia muutoksia koneeseen.

Tamtronin Power Smart Weighing -vaaka on testattu jokapäiväisessä työssä. Vaa’an nopeus ja käyttäjäystävällisyys lisäävät tuottavuutta, joka lopulta tuo lisää tuottoa. Nimensä mukaisesti työskentely on älykästä.

Lue seuraavaksi