Uutiset

Työkoneet

Tamtron huolto- ja varmennuspalvelut

Tamtron Power-pyöräkuormaajavaaka työssä.

Tamtronin jo perinteinen Varmennuspalvelut -kampanja starttaa taas kevään 2020 aikana kiertäen järjestyksessä Etelä-, Länsi-, Keski- ja Itä-Suomen.

”Varmista paikkasi kierrokselle kilauttamalla numerooni 040 746 8156. Laitamme nastan kartalle tiedoillasi, ja kun kierros on lähempänä, laitamme kohteet aikajärjestykseen. Varmennuskalustomme ovat nyt tarkistettu ja huollettu tulevaa kampanjaa varten”, kertoo Harri Oittinen Tamtronilta.

Tamtronin huoltopisteet Suomessa

”Poikkeuksena aikaisempiin vuosiin verrattuna, laitamme varmennuskierroksen kartan tilalle kuvan huoltoverkostostamme. Meille on tullut joskus vuosia sitten, ja ihan syystäkin, sanomista huoltojen kustannuksista, kun Tampere oli ainoa paikka, josta sai tilattua huoltohenkilön. Tässä vanhoille huhuille vastineena meidän nykyisten huoltosopimuskumppaneidemme toimipisteet kartalla”, lisää Oittinen.

Yleistä varmennuksesta
Tamtron ei ole vaakavalmistajana valvova viranomainen. Nykyään kuitenkin on yleistä, että joku, vähintään asiakkaan asiakas, tai asiakkaan työllistäjä, osaa vaatia lain vaatimia todistuksia tarkastuksesta. Pyöräkuormaajavaa’an tapauksessa kyseessä on määräaikaisvarmennustodistus. Varmennuksen suorittaa aina viranomainen, joka ei ole hyöty- tai omistusyhteydessä vaa’an valmistajaan, kaupattavaan materiaaliin tai pyöräkuormaajan omistajaan. Suomessa Tamtron Oy käyttää Kiwa Inspecta Oy:n palveluita määräaikaisvarmennusten yhteydessä. ”Edelleen saamme tehdä ensivarmennuksen vaa’an käyttöönoton yhteydessä itse”, sanoo Oittinen.

Paremmat yöunet
Toiminta on varmennetulla vaa’alla lain mukaista. Vaaka on testattu viranomaisen toimesta todistetusti riittävän tarkaksi. punnituskuitti on virallinen tosite mahdollisissa kiistatilanteissa. ”Emme usko, että enää vuosiin on yleisesti heitetty kuorman päälle isännän kauhallista, koska usein materiaali ostetaan toiselta ja myydään toiselle. Pitkässä juoksussa tästä aiheutuu kuitenkin säästöä, jo ihan ylikuormien muuttuessa tehokuormiksi.”

”Kun voi olla varma tonneista, voi lastata täyteen. Olemme kuulleet, että punnituskuitti kävisi tositteena myös poliisin ratsioissa. Kannattaa tietysti olla varma, ettei kyseessä ole tietoinen ylikuorma. Voisihan silläkin rehvastella paikallisella huoltoasemalla mojovan sakon kanssa, ja sitten on aikaa ottaa vaikka santsikuppikin.”

Tehot irti punnituksesta pilvipalvelun avulla
”Ei ole mitenkään harvinaista nykypäivänä, että pyöräkuormaajavaaka on yhdistetty W-Nexus -pilvipalveluumme. Aika moni suurempi maanrakennusyritys vaatii palvelun käyttämistä aliurakoitsijoiltaan”, kertoo Oittinen.

Tamtronilla on pilvipalvelussa jo 2500 pyöräkuormaajavaakaa, jotka tuottavat kaikki punnitukset reaaliajassa W-Nexukseen. Pilvestä löytyy punnitustapahtuman jälkeen kaikki samat tiedot, kuin punnituskuitista. Mikäli toimistolla on henkilö, joka voi laskuttaa kuorman, niin tällä tavalla on mahdollista saada asiakkaalle kuitti kuormasta, vaikka ennen tavaran toimitusta.

Kannattaa huomioida myös, että sieltä löytyy kaikki kuitit myös jälkikäteen. Helppokäyttöisestä pilvipalvelusta voi katsoa punnitustapahtumia vaikka asiakas-, auto-, materiaali- tai päivämääräkohtaisesti. Ei tarvitse kuskata kuitteja kenkälaatikossa toimistolle, tai pahimmassa tapauksessa kotiin työpäivän jälkeen, jotta lastatut materiaalit saa laskutettua.

Tamtron W-Nexus pilvipalvelua voi käyttää helposti PC:llä, tabletilla tai kännykällä.


”Pilvipalvelumme on saavutettuun hyötyyn nähden edullinen, koska kuluja siitä syntyy vain 552 €/vuosi (alv 0%). Se tekee noin puolitoista euroa päivää kohden. Jos sillä kustannuksella kannattaa kuskata kuitit toimistolle laskutettavaksi, niin tästä ei välttämättä saa aikaiseksi säästöä. Epäilemme kuitenkin, että paperikuittien hukkuminen, pilaantuminen pyöräkuormaajan hytin lattialla, sateessa, tai kuittien kuljetuksesta syntyvät polttoainekustannukset ovat aika paljon enemmän vuodessa. Itse manuaalisesta laskutustyöstä ja virheistä puhumattakaan”, päättää Oittinen Tamtronin elinkaaripalveluista.

Lue seuraavaksi