Uutiset

Työkoneet

Suuri konehuutokauppa Englannissa elokuussa

Iso-Britannian johtavaksi konehuutokauppajärjestäjäksi noussut Euro Auctions pitää oletettavasti saarivaltion suurimman konehuutokaupan Leedsissä elokuussa. Kauppapäivät ovat keskiviikko 24., torstai 25. ja perjantai 26. elokuuta. Kaikkiaan yli 4000 yksikköä vasaroidaan tuolloin ostajille ympäri maailman.

Euro Auctionsilla on aina ollut hyvät suhteet eurooppalaisiin kone- ja kalustovuokraamoihin. Huomattava osa nyt huutokaupattavasta kalustosta tulee johtavilta englantilaisilta konevuokraamoilta.

Juuri nyt monet vuokraamot uudistavat kalustoaan, koska valuuttakurssit antavat tähän suotuisat lähtökohdat. Sen johdosta tässä huutokaupassa on lähes tuhat konetta ja laitetta konevuokraamoiden varastoista – useimmat melko tuoretta vuosimallia väliltä 2013–2015. Yksistään Ardent-nimisen vuokraamoyrityksen kalustoa on huutokaupassa yli 200 yksikköä. Myös nämä ovat kaikki vuosimalleja väliltä 2013–2015.

Brexit vaikuttaa

Iso-Britannian euroerosta johtuva Englannin punnan heikentyminen kesän aikana useaan muuhun valuuttaan nähden on lisännyt kiinnostusta Leedsissä pidettävään huutokauppaan. Myös kasvanut koneiden kysyntä on tuonut Euro Auctionsin elokuun huutokauppaan jo nyt huomattavan paljon lisää ennakkorekisteröityneitä ostajia. Huutokaupasta on odotettavissa yhtä kiireisintä ja parasta Euro Auctionsin historiassa tähän asti.

Paljon kiinnostusta ostajissa on herättänyt jo nyt mm. kurottajista, joita on 25 kpl erä mallia JCB 540-170 vuosimallia 2013 ja 20 kpl erä mallia JCB 535-140. Lisäksi mukana ovat tavanomaiset laajat valikoimat kuormaajia, tiehöyliä, kurottajia, mini- ja muita telakaivukoneita, jyriä, maataloustraktoreita, erikokoisia dumppereita, trukkeja, henkilönostimia ja perävaunuja. Mahtuupa joukkoon myös useita ajoneuvoja vähän ajetuista edustusluokan ja nelivetoisista henkilöautoista aina Land Rover Defendereihin, pakettiautoihin ja veto- ja tasakuorma-autoihin. Jokaiselle jotakin, sekalaista tarvike- ja varaosakalustoa ja jopa yksi 45-tonninen ajoneuvonosturi mallia Krupp 3045.

Koska elokuun huutokaupassa on poikkeuksellisen paljon kalustoa, ovat myös ennakkonäytöt lisääntyneet huomattavasti. ”Huutokauppa on yksinkertaisuudessaan varmasti paras tapa hankkia lähes uutta tai käytettyä kalustoa ja se tulee säilymään elinkelpoisena kaikille osapuolille. Ostajilla on mahdollisuus tutkia laajaa ja monipuolista kalustovalikoimaa, kun taas myyjät hyötyvät laajasta kiinnostuksesta hyvien myyntihintojen muodossa”, kerrotaan Euro Auctionsista.

Useita tapoja ostaa

Euro Auctionsin järjestämiä konehuutokauppoja on tulossa myös muita. Torstaina 18. elokuuta UK Coal realisoi kahdella kaivoksellaan olleita koneita. Samalle päivälle osuu myös Australian Bribanessa pidettävä huutokauppa. Syyskuussa on kolme huutokauppaa, Saksan Dormagenissa 7.–8. päivä, Espanjan Zaragosassa 14. päivä ja Irlannin Dromoressa 16.–17. päivä. Leedsissä järjestetään seuraava huutokauppa lokakuussa 12.–14. päivä.

Verkko-osoitteesta www.euroauctions.com löytyvät ohjeet rekisteröityä ostajaksi huutokauppaan. Rekisteröitymisen jälkeen huutokaupasta voi tehdä ostoja kolmella eri tapaa: paikanpäällä, verkon välityksellä tai tekemällä ennakkotarjouksen. Näihin ovat ohjeet ja linkit samasta verkko-osoitteesta.

Leedsin elokuun huutokaupan info:

Päivämäärät: keskiviikko 24. – perjantai 26. elokuuta

Aloitusaika: klo 8:30 aamulla paikallista aikaa kaikkina päivinä

Huutokauppapaikan osoite: Roall Lane, Kellington, Nr Goole, Leeds DN14 ONY

Myynnissä ex-vuokrakalustoa mm:

30 + kurottajaa

34 + kumipyöräjyrää

45 + minikaivukonetta

60 + kaivukonetta 14–23 tn

40 + minidumpperia 3–9 tn

40 + henkilönostinta.

Lue seuraavaksi