Uutiset

Työkoneet

Suomi houkuttelevin kaivosmaa

Suomi on edelleen hyvä maa kaivostoiminnalle. Suomen kaivosteollisuus on hyvä sijoituskohde, kanadalaisen Fraser-instituutin tiistaina julkaistu tutkimus kertoo.

Fraserin tulosten mukaan Suomi on houkuttelevin maa kaivostoimintaan sijoittaville. Seuraavaksi tulivat Saskatchewan ja Nevada. Kahtena viime vuonna Suomi on myös sijoittunut kärkisijoille. Kaikkiaan tutkimuksessa oli mukana 112 maata ja aluetta eri puolilta maailmaa.

Kaivosteollisuus ry pitää hyvänä sijoittajien kiinnostuksen säilymistä Suomen kaivostoimintaan.

”Onneksi sijoitus säilyi, sillä tummia pilviä on viime aikoina kerääntynyt taivaalle. Ennakoimattomuus verotuksessa on tekijä, jonka on pelätty vähentävän kiinnostusta Suomeen”, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo.

Viime vuosina Suomen kaivosala on kärsinyt myös luvituksen kohtuuttomasta hidastumisesta ja malminetsintäkorvausten korkeista maksuista.

”Suomella olisi mahdollisuus johdonmukaisella politiikalla saada investointeja ja sitä kautta rakentaa hyvinvointia. Toivomme, että Suomen tuleva hallitus ryhtyy pikaisesti korjaamaan epäkohtia, jotta hyvä maine säilyy”, Suomela sanoo.

Lue seuraavaksi