Uutiset

Työkoneet

Sunwardin vientimarkkinat ovat Euroopassa

“Valmistamme pääasiassa kompakteja maarakennuskoneita. Päätuotteemme ovat mini- ja keskikokoiset kaivukoneet ja pienkuormaimet. Valmistamme myös porauslaitteita sekä laitteita paalutukseen ja muihin pohjatöihin. Vuonna 2007 valmistimme 2500 kaivukonetta ja 280 pienkuormainta”, kertoo Peng.

Sunwardin liikevaihto vuonna 2007 oli 130 miljoonaa euroa ja vuoden 2008 vastaava luku tulee olemaan noin 145 miljoonaa euroa. Työllistämme tällä hetkellä 2000 ihmistä”, jatkaa Peng.

“Euroopan vientimme muodostaa 60 prosenttia koko viennistämme ja teemme koko ajan parhaamme, jotta markkinaosuutemme kasvaa Euroopassa. Alusta asti olemme panostaneet Euroopan markkinoihin ja tästä syystä kaiki valmistamamme tuotteet ovat CE-hyväksyttyjä. Euroopan vaatimukset ovatkin paljon Aasian markkinoita vaativammat. Valikoimistamme suosituimmat Aasian markkinoille myytävät mallit ovat alle viiden tonnin painoisia, kun taas Euroopan suosituimmat koneet painavat yli viisi tonnia.”

“Lähitulevaisuus nähdään meillä lähimenneisyyttä vaativampana. Varsinkin vientiin ei voi olla vaikuttamatta se tosiseikka, että rahoitusta konekauppoihinkin on nyt vaikeampaa saada. Etenkin Euroopassa.”

“Skandinavia on meille erittäin tärkeä markkina-alue. Itseasiassa Ruotsin vuonna 2004 aloittanut jälleenmyyjä oli ensimmäinen Euroopassa. Suomessa CE Rental Oy on tehnyt hyvää jälkeä vuosina 2007-2008 ja saavuttanut hyvän markkinaosuuden nopeasti”, kehaisee Peng.

“Täällä Kiinassa hallitus suojelee tehokkaasti rakennuskoneteollisuutta kansainväliseltä taantumalta. Se sijoittaa lähivuosina miljardeja infrastruktuuriprojekteihin kautta koko Kiinan. Tämä Shanghain ja Kiinan Bauma on meille tärkeä näyttely etenkin kotimarkkinoita ja Aasiaa ajtellen. Bauma Münchenissa taas palvelee Euroopan vientiponnistuksia parhaiten”, lopettaa Peng.Sunward esitteli myös uutuuksia messuilla. Niihin kuuluivat 2,5 tonnin minikaivukone SWE25 ja 15 tonnin malli SWE150. Edelleen sellaiset mallit kuin SWE230 ja SWE330 saivat ensiesittelynsä. Myös 2,2 tonnin liukuohjattu SWL2210 ja 4,5 tonnin tela-alustainen liukuohjattu SWTL4518 nähtiin ensimmäistä kertaa.

Lue seuraavaksi