Uutiset

Työkoneet

Steelwristin kolmas sukupolvi

Ruotsalainen, muun muassa kallistuvista kauhanpyörittäjistään tunnettu Steelwrist esitteli maaliskuun puolivälissä Hampurissa ensimmäisen kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjänsä. Samalla se toi markkinoille kokonaan uudet pyörivät liittimet sekä laajan valikoiman uusia työlaitteita, kuten maantiivistimiä ja kouria. Kyseessä on yrityksen historian laajin tuotelanseeraus. Osana tapahtumaa vihittiin käyttöön myös Steelwrist Gmbh:n toimitilat.

Hampurin lanseeraustilaisuuden jälkeen uudet innovaatiot on nähtävillä Ranskan Intermatissa sekä eri tapahtumissa Norjassa, Ruotsissa ja Briteissä. Tapahtuman keskipisteenä oli Steelwristin kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjien ensimmäinen malli, XTR20. Valmistajan mukaan se pitää sisällään useita innovatiivisia teknisiä ratkaisuja sekä uusia ohjausjärjestelmän ominaisuuksia.

XTR20 on XTR-kauhanpyörittäjäsarjan ensimmäinen malli, jota täydennetään myös ensimmäisen sukupolven XR-pyörivillä liittimillä sekä toisen sukupolven XT-kallistuvilla liittimillä. Steelwrist esitteli jo ennestään kattavan työlaitevalikoiman lisäksi myös uuden HCX-maantiivistäjän sekä MGX-yleisikourien ja SGX-lajittelukourien valikoiman. Kaikki uudet työvälineet on suunniteltu käytettäväksi kauhanpyörittäjän alla, mikä lisää kaikkien kaivukoneiden joustavuutta ja monipuolisuutta. Näistä uutuuksista myöhemmin.

XTR20 20 tonnisiin

XTR20 on ensimmäinen Steelwristin kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjä ja tarkoitettu 16-20 tonnin kaivukoneille. Sen luvataan nostavan työtehokkuuden seuraavalle tasolle.

”Luokkansa paras kallistusgeometria, LockSense – uusi patentoitu turvallisuusratkaisu työlaitteiden lukitusta varten ja OptiLube – sisäinen voitelujärjestelmä ovat vain osa teknisistä innovaatioista kolmannen sukupolven Steelwrist-kauhanpyörittäjissä”, kerrotaan Steelwristiltä.

XTR20 on saatavana sekä S60- että SQ60-kiinnikkeillä, ja se on suunniteltu siten, että asiakkaamme voi päivittää S60-kiinnikkeen täysautomaattiseksi SQ60-kiinnikkeeksi. Haluamme antaa asiakkaalle mahdollisuuden päivittää laitteistoaan vaivatta”, kertoo toimitusjohtaja Stefan Stockhaus.

Stefan Stockhaus

Valuteräskomponentit ja optimoitu kallistusgeometria

Uudessa XTR20-mallissa on valuteräsrakenne. Yläkiinnike, vaihdelaatikko sekä
työlaitekiinnike ovat kaikki valurunkoisia. Kompaktista rakenteesta huolimatta, XTR20:ssa on 45-asteen kallistuskulma, vaikka rakennekorkeus on entistä matalampi.

Steelwristin kallistusgeometriaa on kehitetty entisestään XTR20-mallissa, jotta
käyttäjä saa mahdollisimman jouhean tuntuman. Kallistussylinterien kiinnitys on epäkeskeinen ja sylintereistä on tehty entistä lyhyemmät optimaalisen geometrian ansiosta.

”Onnistuimme pitämään sylinterien liikeradan kapeana, tinkimättä tasaisen korkeasta kallistusvoimasta´”, jatkaa Stockhaus.

Voiteluvapaa laakerointi

XTR20:ssä on uutuutena voiteluvapaat laakerit kolminkertaisella tiivistyksellä. Tämä tarkoittaa sitä että laakerit on suojattu pölyltä ja lialta. Kuljettaja voi vahingossa unohtaa kauhanpyörittäjän voitelun tai se jää riittämättömäksi. Joissakin tapauksissa kaivukoneen keskusvoitelujärjestelmässä käytetään liian notkeaa tai muutoin huonolaatuista voiteluainetta. OptiLuben perusajatuksena on varmistaa voiteluaineen oikea määrä, oikeaan aikaan ja optimaalisella rasvalla, jolloin kauhanpyörittäjän käyttöikä pitenee.

OptiLube

Uuden OptiLube-voitelujärjestelmän ansiosta Steelwrist-kauhanpyörittäjän huolto ei ole valmistajan mukaan koskaan ollut helpompaa. OptiLube-järjestelmän luvataan huolehtivan voitelusta automaattisesti varmistaen tasaisen ja optimaalisen suorituskyvyn.

”Käyttämämme voiteluaine on kehitetty erityisesti Steelwrist-kauhanpyörittäjiä varten, ja se vähentää kitkaa ja pidentää käyttöikää. OptiLube on integroitu kauhanpyörittäjän ohjausjärjestelmään, mikä mahdollistaa voitelun suorituskyvyn jatkuvan seurannan ja ilmoittaa käyttäjälle, kun on aika vaihtaa voitelupatruuna. Tämä ominaisuus poistaa arvailut ja rutiinitarkastukset, jolloin käyttäjä voi keskittyä työhön ilman keskeytyksiä.”

Turvallisuusloikka

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Steelwristin XTR20 ottaa uuden harppauksen
turvallisuusratkaisuissa ja valmistautuu tulevaisuuteen LockSensen avulla. Steelwrist esitteli ensimmäisenä Front Pin Lock -järjestelmän jo vuonna 2012, ja tälläkin kertaa se lupaa olla teknologiakehityksen edelläkävijä uudella LockSense-järjestelmällä.

LockSense

XTR20:ssä on patentoitu anturijärjestelmä eli LockSense-teknologia työvälineiden turvallista lukitsemista varten. Innovatiivisessa LockSense-ratkaisussa on tarvittavat ominaisuudet tulevien turvallisuusmääräysten noudattamiseksi. Langattoman ratkaisun ansiosta ei tarvitse käyttää herkkiä kaapeleita riskeille alttiissa paikoissa. Akun käyttöiäksi luvataan noin viisi vuotta.

”Käyttäjät saavat sekä visuaalisen että auditiivisen vahvistuksen, mikä varmistaa, että jokainen työvälineen vaihto on turvallinen ja luotettava. Kyse on muustakin kuin vain turvallisuudesta. Se tuo mielenrauhaa, sillä se varmistaa, että jokainen työmaa on yhtä turvallinen kuin tehokas”, jatkaa Stockhaus.

Modulaarinen rakenne


Uudet kauhanpyörittäjät, kuten kaikki muutkin Steelwristin tuotteet, ovat saatavilla
standardoidulla S-kiinnikkeellä. Se on kansainvälisesti nopeimmin kasvava kiinnikestandardi. Modulaarisen rakenteen ansiosta kauhanpyörittäjä voidaan päivittää S-kiinnikkeestä
SQ-tyyppiseksi. Steelwrist SQ-teknologian ansiosta kuljettaja voi vaihtaa hydraulisten
työvälineiden välillä vain muutamassa sekunnissa – poistumatta ohjaamosta.

Uusi XTR20 ja muut vielä tulossa olevat kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjät voidaan päivittää S-tyypistä SQ-malliin ilman runko-osien vaihtoa, toisin kuten aiemmissa malleissa. Yksinkertainen komponenttien vaihto mahdollistaa päivityksen S:stä SQ:ksi. Tämä on valmistajan mukaan sekä vähemmän aikaa vievää että taloudellisempaa asiakkaalle.

Kaikki Steelwrist SQ-tuotteet noudattavat kansainvälistä Open-S teollisuusstandardia
kaivukoneiden täysautomaattisille pikakiinnikkeille. Maailmanlaajuisen Open-S
teollisuusstandardin tavoitteena on antaa urakoitsijoille vapaus valita ja yhdistellä standardia noudattavien eri valmistajien laitteita.

Uusi monipuolisempi pihtikasetti

Lisävaruusteena saatava pihtikasetti on mahtava työkalu, jonka luvataan lisäävän merkittävästi tuottavuutta. XTR20 voidaan varustaa uudelleen suunnitelluilla, alaviistoon suunnatulla 3-käpäläisellä pihtikasetilla, joka lisää kaivukoneen ulottuvuutta. Parannetun geometrian ansiosta pihdit aukeavat reilusti ja sulkeutuvat limittäin lähes kiinni.

”Kappaleiden käsittely on verrattoman tarkkaa. Vankka rakenne, mukaanlukien jykevät sylinterien suojat takaavat sujuvan työskentelyn kaikkialla”, luvataan Steelwristiltä.

Koneenohjausjärjestelmän integrointi

Mittalaitejärjestelmien (MCS) suosio kasvaa jatkuvasti kaikkialla maailmassa, sillä nämä ratkaisut parantavat merkittävästi kaivukoneen tuottavuutta ja tarkkuutta. Aikaisemmin on usein ollut niin, että koneenohjausjärjestelmätoimittajat ovat joutuneet asentamaan omia kallistusantureitaan, jotta työvälineen asennosta saataisiin riittävän tarkat tiedot. XTR20:n myötä tämä ei ole enää tarpeen.


”Huipputarkat korkean resoluution anturit ovat XTR20:ssa vakiona. Saamme mittalaitteelle tarkan pyöritys- ja kallistustiedon ja tarjoamme kuljettajalle mahdollisuuden erittäin tarkkaan työhön. Steelwrist on jo nyt integroitavissa merkittävämpien mittalaitejärjestelmätoimittajien laitteisiin”, jatkaa Stockhaus.


”XTR20 edustaa harppausta eteenpäin suorituskyvyssä ja luotettavuudessa. LockSensen, OptiLuben, suuremman kallistus- ja pyöritysvoiman sekä helpon päivitettävyyden kaltaisilla ominaisuuksilla osoitamme jatkuvan sitoutumisemme kaivukoneiden tehokkuuden parantamiseen. Olen erittäin ylpeä siitä, mitä tiimimme on saanut aikaan. Odotan innolla, että Steelwristin uusi XTR20-kauhanpyörittäjä parantaa työmaita eri puolilla maailmaa”, lopettaa Stockhaus.
Lue seuraavaksi