Uutiset

Työkoneet

Steelwrist laajentaa pikakiinnikkeidensä valikoimaa

Täysautomaattisten pikakiinnikkeiden kysyntä kasvaa kohisten sekä purku- että rakennusteollisuudessa. Nyt ruotsalainen Steelwrist esittelee järeän SQ90:n. Se on tähänastisista täysautomaattisista pikakiinnikkeistä suurin ja on tarkoitettu jopa 70-tonnisille kaivukoneille. Vuonna 2017 lanseerattuun mallistoon kuuluu ennestään seuraavat kiinnikemallit: SQ60, SQ65, SQ70, SQ70/55 ja SQ80.

”Asiakkaat arvostavat suuresti SQ-kiinnikkeiden korkeaa turvallisuutta ja mahdollisuutta vaihtaa työkalu muutamassa sekunnissa poistumatta hytistä. SQ90-kiinnike täyttää purkuteollisuuden tiukat vaatimukset”, kerrotaan Steelwristiltä.

”Purkuteollisuuden käyttämissä vaihdettavissa työlaitteissa on kyse oikean työkalun käyttämisestä oikeaan työhön, oikeaan aikaan. SQ:n avulla työskentely on saumatonta ja turvallisuuskin paranee, sillä kujettaja voi helposti vaihtaa ja käyttää aina oikeaa työkalua”, toteaa Stefan Stockhaus, Steelwrist AB:n toimitusjohtaja.

SQ90 sekä kaikki muut Steelwrist SQ -tuotteet noudattavat maailmanlaajuista Open S –standardia. Standardin ansiosta koneenkuljettajien ja urakoitsijoiden on Stockhausin mukaan helpompi valita eri valmistajien pikakiinnikkeet, kallistuvat kauhanpyörittäjät ja työvälineet sekä olla varmoja niiden toimivuudesta.

Steelwristin turvaratkaisu FPL on mekaaninen etutapin lukitus, joka vähentää huomattavasti putoavien työkalujen riskejä. Steelwristin tultua myös purkusektorille, patentoitu FPL on uudistettu toisen sukupolven ratkaisulla kestämään raskaampien työkalujen paino.

”Kaikki SQ-kiinnikkeet varustetaan QPlus-teknologialla, mikä antaa korkeamman virtauksen pienemmillä painehäviöillä muihin markkinoilla oleviin laitteisiin verrattuna”, lupaa Stockhaus lopuksi.


Lue seuraavaksi