Uutiset

Työkoneet

Rototiltin ja Steelwristin yhteistyönä avoin standardi

Ruotsalaiset, kallistuvia kauhanpyörittäjiä valmistavat Rototilt ja Steelwrist pitivät yhteisen lehditötilaisuuden verkossa juuri äsken. Rakkaiden kilpailijoiden pyrkimyksenä on yhdessä parantaa eri valmistajien pikaliittimien, kauhanpyörittäjien ja työlaitteiden yhteensopivuutta. Nämä, yhdessä noin 50 prosenttia maailman kauhanpyörittäjien markkinoista hallitsevat valmistajat ovat antaneen yhtenäisyyteen pyrkivälle hankkeelleen nimen Open-S.

Open S -standardin aleullepanijat eli toimitusjohtajat Stefan Stockhaus (Steelwrist AB) ja Anders Jonsson (Rototilt Group AB) kertoivat, että kaikki alan toimijat voivat osallistua Open-S tiimiin ja samalla kehittää systeemiä enemmän yhtenäiseksi.

Ympäri maailmaa on käytössä runsaasti erilaisia järjestelmiä ja standardointi ei varmaankaan tule olemaan helppoa.

”Avoimet standardit helpottavat päivittäistä toimintaa, olipa kysymys sähköliitäntöjen pistokkeista, tiedonsiirtokaapeleiden liitännöistä tai kaivukoneiden pikaliittimistä. Open-S perustuu pikaliittimissä jo käytettävään riippumattomaan ja vakiintuneeseen S-standardiin”, sanoo Stockhaus.

”Uskomme terveeseen kilpailuun, jossa toimialan yritykset kilpailevat parhaiden tuotteiden kehittämisestä. Emme halua tehdä asiakkaista suljettujen käyttöliittymien vankeja. Jos asiakas ostaa Rototiltin valmistaman kauhanpyörittäjän, hänen on voitava luottaa siihen, että Open-S-standardin mukainen hydraulilaite sopii yhteen sen kanssa,” sanoo Jonsson.

Standardin perustana on kolme tukipilaria: Loppuasiakkaan vapaus valita laitteet, varmat turvaominaisuudet ja jatkuva tekninen kehitys.

”Koska olemme sopineet tavasta liittää tuotteet yhteen, asiakkaat voivat tehdä vapaasti valintansa standardia noudattavien valmistajien valikoimista. Tämä selkeyttää tilannetta siitä, mitkä laitteet sopivat yhteen ja milloin takuut ovat voimassa”, jatkaa Jonsson.

Open-S-standardin luvataan helpottavan urakoitsijoiden ensiaskeleita heidän siirtyessään käyttämään täysautomaattista pikakiinnitysjärjestelmää.

Avoin ja itsenäinen organisaatio

Open-S-standardin omistaa ja sitä hallinnoi itsenäinen Open-S Alliance -organisaatio, jota puolestaan johtaa jäsenyritysten, tällä hetkellä Steelwristin ja Rototiltin teknisten asiantuntijoiden muodostama neuvosto. Uudet jäsenet toivotetaan tervetulleiksi.

”Yhdenmukaisuus on koko asia ydin. Kaikki vakavasti otettavat toimijat, jotka uskovat yhteisen standardin tuomiin etuihin, toivotetaan tervetulleiksi. Käymme parhaillaan keskusteluja useiden standardiin liittymisestä kiinnostuneiden valmistajien kanssa”, lopettaa Stefan Stockhaus.

Standardilla on oma verkkosivusto: opens.org

Lue seuraavaksi