Uutiset

Työkoneet

Spike mittaa etäisyyksiä ja pinta-aloja matkapuhelimen kuvista

Geotrim Oy tuo myyntiin ikeGPS:n näppärän Spike-kuvamittauslaitteen. Spike on matkapuhelimeen liitettävä laserlaite etäisyyksien ja pinta-alojen mittaamiseksi valokuvista.

Spike on helppo kiinnittää matkapuhelimeen. Puhelin ja Spike yhdistetään keskenään Bluetoothin avulla. Kuvat saa tallennettua pilveen, jossa niitä voi käsitellä puhelimeen ladattavan suomenkielisen Spike by ikeGPS -mobiilisovelluksen kautta joko puhelimella tai pöytäkoneella.

Etäisyyksien ja GPS-sijaintien mittaus. Saat kohteiden sijainnit, oman sijaintisi ja georeferoidut kuvat ottamalla kuvat turvallisen etäisyyden päästä. Sijaintitieto sisältää leveys- ja pituusasteet sekä korkeustiedon.

Spiken avulla kuvista voi mitata pinta-aloja tai pituuksia tai kahden pisteen etäisyyksiä ottamalla kaksi valokuvaa samasta sijainnista tai käyttää laitetta laseretäisyysmittarina. Kuvasta mitattaessa tarkkuus on ±1 prosenttia, kahden pisteen etäisyyden mittauksessa ±3 prosenttia ja laseretäisyysmittauksessa ±5 senttimetriä. Kuviin saa liitettyä myös sijaintitiedon matkapuhelimen GPS:n avulla.

Kuvasta mittaus. Voit tehdä reaaliaikaisia mittauksia valokuvista. Saat mitattua kohteiden korkeuksia, pituuksia ja pinta-aloja, esimerkiksi seinistä, ikkunoista ja kylteistä ±1 prosentin tarkkuudella.
Etäisyyksien mittaus. Voit mitata älypuhelimen ja kohteen välisen etäisyyden. Tarkkuus 5 senttimetriä.


Spike toimii Android- ja Applen iOS-järjestelmissä. Laitteella on kahden vuoden takuu. Tuotteesta on saatavilla myös tablettiin liitettävä malli.

Spike soveltuu mittaustyökaluksi, kun ei tarvita millimetrin tarkkuutta; esimerkiksi rakentamiseen työnjohdolle, rakennusvalvontaan, suunnittelijoille, konsulteille, tarjouslaskijoille, maalausliikkeille, valomainosyrityksille ja kaikille muille, jotka mittaavat paljon etäisyyksiä ja pinta-aloja.
Spiken hinta on 595 euroa (alv 0 %). Tuote on tilattavissa Geotrimin verkkokaupasta tai suoraan myyjiltä.


Pisteestä pisteeseen mittaus. Voit mitata kahden kohteen välisen etäisyyden ottamalla kaksi kuvaa samasta kuvaussijainnista. Etäisyyden mittaamisen lisäksi Spike laskee lineaarisen etäisyyden pysty- ja vaakamitoille. Tarkkuus ±3 prosenttia.


Lue seuraavaksi