Uutiset

Työkoneet

Soramonttupäivillä Honkajoella

Case ja McCloskey koneiden maahantuoja Rentti järjesti lokakuun lopulla koeajotilaisuuden aidossa ympäristössä. Honkajoella pidetty tapahtuma sai paikalle mukavasti väkeä lyhyestä ”varoitusajasta” huolimatta. Soramonttupäivillä pääsi testaamaan uutta Case 1021G pyöräkuormaajaa McCloskey S130 seulan syötössä. Lisäksi koeajettavissa oli Case CX 130 D ja CX 180 D kaivukoneet ja 521G XT pyöräkuormaaja. 

Rentillä on käynyt Case kaivukonekauppa kuluvan vuoden ajan hyvin. Isojen pyöräkuormaajien osalta kauppaa vasta käynnistellään tämän kaltaisten koeajotilaisuuksien kautta. ”Pienemmän kokoluokan pyöräkuormaajia meiltä kysytään ahkerasti, mutta näiden isompien kanssa pitää tehdä vielä lisää töitä”, kertoo Rentin Juha Leivo

G-sarjan isompaa päätä

Case 1021G kuuluu viime vuonna esiteltyyn uuteen G-sarjaan kuuden muun mallin kanssa. Case 1021G on sarjan toiseksi suurin 25 tonnin työpainollaan, suurin 1121G painaa vielä kolme tonnia enemmän. Uudessa G-sarjassa on täysin uusi ohjaamo ja Stage IV-päästövaiheen moottorissa ei tarvita EGR:ää eikä DPF:ää.

Case 1021G kuuluu viime vuonna esiteltyyn uuteen G-sarjaan kuuden muun mallin kanssa. Se soveltuu hyvin töihin mm. soramontulle ja isommille sahoille.

Ulkoiselta olemukseltaan Casen pyöräkuormaajat eivät ohjaamoa lukuun ottamatta ole juuri muuttuneet. Muutoksia on tehty Casen mukaan hydrauliikan ohjaukseen ja hallinnan elektroniikkaan. Jokaiseen malliin saa Z-aisan lisäksi paremman ulottuvuuden XR-aisaston. Trukkihaarukkatyöhön soveltuvan XT-aisaston saa malleihin 521G, 621G ja 721G. Case kertoo uuden ohjaamon suunnittelussa ottaneensa oppia autoteollisuudesta. Katkaisimia on vähennetty F-perheeseen verrattuna reilusti sijoittamalla niitä uuden kahdeksan tuuman näytön kautta käytettäviksi.

Monttupäivillä Case 1021G oli varustettu Honkajoki Worksin valmistamalla kauhalla ja se syötti McCloskeyn seulaa varsin mallikkaasti. Osa tapahtumassa vierailleista urakoitsijoista kyseli myös malliston raskaimman Case 1121G:n perään. Sen uskottiin soveltuvan ison seulan syöttämiseen vielä pikkuveljeään luonnekkaammin. 

”Kaivukonekauppa on käynyt meillä hyvin koko vuoden. Pyöräkuormaajien osalta kysyntä on keskittynyt enemmän kevyempiin malleihin”, kertoivat Rentin miehet tapahtumassa. ”Soramonttupäivien kaltaisilla tapahtumilla tarjotaan asiakkaillemme mahdollisuus päästä koeajamaan isompia Caseja oikeisiin ympyröihin”, kertoi Rentin Juha Leivo. ”Vaikka tämäkin koeajotilaisuus rakennettiin hyvin lyhyessä ajassa, niin saimme paikalle monta asiakasta. Se kertoo kiinnostuksesta Casea kohtaan”, toteaa Leivo luottavaisena.

McCloskey S130 valmistetaan Irlannissa.

Luotettava McCloskey S130 seuloo kiviainekset

McCloskey International valmistaa seuloja ja murskia yli 30 vuoden kokemuksella Kanadassa ja Irlannissa. Seulat kuten S-perheeseen kuuluva McCloskey S130 valmistetaan Irlannissa. Rentti on vastannut McCloskeyn maahantuonnista vuodesta 2013 alkaen. 

McCloskey S130 soveltuu juuri soran ja kiviaineksen seulontaan. Kone painaa noin 27 tonnia ja sen kuljetusleveys on 2,9 metriä. S130 on saatavana kaksi- ja kolmetasoisena ja tela- ja pyöräalustaisena. 

”S130 on erinomainen vaihtoehto, kun seulalta halutaan tehokkuutta, luotettavuutta ja nopeaa käyttöönottoa kuljetuksen jälkeen”, kertoo Rentin Teemu Hietaoja. Monttupäivillä seulomassa ollut Keijo Ala-Kantti ky:n McCloskey S130 on yrityksen kolmas McCloskey. Ala-Kantti käyttää McCloskeyn tuotteita soran ja kivimurskeen seulonnassa.

McCloskeyn sora- ja suorasyöttöseuloja voi myös vuokrata tilapäiseen tarpeeseen.”Rentin henkilökunta opastaa oikean koneen valinnassa antaa käyttöönottokoulutuksen seulonnan aloituksessa, jolloin asiakas saa haluamansa lopputuotteen”, päättää Hietaoja.

Lue seuraavaksi