Uutiset

Työkoneet

Snowek Oy valmiina kevääseen

Pölynsidonnan edelläkävijän tuotteet kiertueella

Erikoislaatuinen talvi on tuottanut suomalaisille tienhoitajille runsaasti miettimisen aihetta ja varsinkin aurakalusto käyttöaste on jäänyt erittäin matalalle tasolle. Hiekoitustarpeita on kuitenkin pakkasten ansiosta ollut jonkin verran, joten harjalaitekaluston toimintakyky laitetaan piakkoin todelliseen testiin. Kuopiolaisen Snowek Oy:n ja ylöjärveläisen Dynaset Oy:n kehittämään korkeapainepölynsidontateknologiaan perustuvat keräävät harjalaitteet edustavat alan huippua niin tehokkuuden kuin ilmanpuhtauden kannalta ja Suomen läpi ulottunut esittelykiertue keräsi alan ammattilaiset kokoon.

Katso video – Snowek Oy valmiina kevääseen

Loppuvuodesta 2013 järjestetty harjalaitekiertue ulottui Helsingistä Rovaniemelle ja keräsi 13 eri paikkakunnalle runsaasti katujen kunnossapidon ammattilaisia. Kiertueen päätähtinä toimivat Snowekin keräävä K180-harjalaite sekä kauhaharja, jotka käyttävät hyväkseen Dynasetin edistyksellistä korkeapainepölynsidontateknologiaa. Snowekin tuotteissa luotettavuus, tehokkuus ja helppokäyttöisyys yhdistyvät toimivasti puhtaaseen lopputulokseen ja esiteltävänä olleet keräävä harjalaite sekä kauhaharja saivat vaativalta ammattilaisyleisöltä runsaasti kehuja.

Snowekin ja Dynasetin yhteistyöllä on onnistuttu ratkaisemaan vaikea haaste, sillä pientä vedenkulutusta ei ole aikaisemmin pystytty yhdistämään puhtaaseen ilman laatuun tällä tasolla. Korkeapainesuihku käyttää vettä hyvin säästävästi ja käytännössä vettä kuluu vain noin kolmannes siitä, mitä perinteiset menetelmät tarvitsevat. Tämä lisää työn tehokkuutta huomattavasti täyttökertojen vähentyessä ja lisäksi vähäisen veden käytön ansiosta harjaustyötä voidaan suorittaa myös pikkupakkasissa. Lopputulos on silti huippuluokkaa ja tarkoissa puolueettomissa testeissä hengityselimille haitallisen PM10-pölyn määrän on todettu vähenevän 52 prosenttia perinteisiin harjalaitteiden kastelujärjestelmiin ja 82 prosenttia ilman vettä suoritettuihin harjauksiin verrattuina. Harjauksesta kaksi tuntia myöhemmin suoritetut jälkitestit osoittavat myös menetelmän toimivuuden, sillä niiden mukaan pölypitoisuudet pysyvät edelleen alhaisella tasolla.

Snowekin tuotteista on helppo havaita, että niiden kehittämisen taustalla on tuhansien käyttötuntien kokemus. Snowekilla kuunnellaan loppukäyttäjien ääntä tarkoin ja heidän käyttökokemustensa perusteella valmistetaan yhä helppokäyttöisempiä ja tehokkaampia tuotteita. Käytännön esimerkkeinä toimivat esimerkiksi keräävien harjalaitteiden kääntyvät sivuharjat sekä integroitu vesisäiliö, joka takaa hyvän näkyvyyden säilymisen. Erityishuomiota on kiinnitetty myös tarkkaan ohjattavuuteen ja samoin kaikkien kulutusosien vaihtaminen on tehty pulttiliitosten avulla mahdollisimman helpoksi. Myös säiliöiden tyhjentämistä on tehostettu ja vibran avulla ne tyhjentyvät nopeasti ja täydellisesti.

Tehokkuuksistaan huolimatta Snowekin harjalaite ja kauhaharja soveltuvat mainiosti myös pienempiin koneisiin, sillä niiden hydrauliikkaöljyn tarve on minimissään vain 35 litraa minuutissa. Snowekin tuotteiden toimivuutta omissa työtehtävissä voi kehittää myös runsaiden lisävarustelumahdollisuuksien kautta, sillä harjalaitteeseen on saatavilla vakiona tulevan oikean sivuharjan lisäksi vasen sivuharja sekä pesupistooli letkukelalla hankalien paikkojen puhdistusta varten. Kauhaharjan voi taas varustaa kelluntaominaisuudella, jonka ansiosta myös erityisen epätasaisten maastojen harjaus onnistuu ongelmitta.

Snowek on hankkimassa vauhdilla tukevaa jalansijaa Luoteis-Venäjän harjalaitemarkkinoista. Viime vuoden alkupuolella aloitettu järjestelmällinen yhteystyökumppanien kartoitus on alkanut tuottamaan tulosta ja tällä hetkellä Snowek-työlaitteita myy aktiivisesti kolme kumppania Pietarin ja Moskovan alueella.

”Erityisesti viime keväänä lanseeraamamme avoharja on saanut hyvän vastaanoton itänaapurissa. Esimerkiksi tammikuun aikana toimitimme harjoja pelkästään Pietarin alueella kolmelle eri asiakasyritykselle, joista suurimpana voidaan mainita NCC”, kertoo Snowek Oy:n toimitusjohtaja Antti Myllärinen.

”Ruplan kurssi ja venäläisten yritysten investointihalukkuus voisivat tällä hetkellä olla suotuisampiakin, mutta hyvän käytettävyyden omaaville ja kestäville ratkaisuille näyttää löytyvän kysyntää myös tällaisina aikoina”, Myllärinen jatkaa. Seuraavaksi Snowek suuntaa Pietarissa 3.3. järjestettävään Snow How -seminaariin. ”Seminaari on oiva tilaisuus tuoda meidän osaamistamme myös lumiaurojen osalta Pietarin kaupungin päättäjien tietoisuuteen”, päättää Myllärinen.

Lue seuraavaksi