Uutiset

Työkoneet

Silta muruiksi yhdessä yössä

Kahdeksan Caterpillar-kaivukoneen ja niiden käyttämien Atlas Copco –purkulaitteiden avulla purettiin 64 metriä pitkä ja kuusi metriä leveä, raudoitettu rautatiesilta yhdessä yössä Merklingenin ja Nellingenin välissä Saksassa. Moottoritie sillan alla on kuusikaistaiseksi levennettävä A8. Uutta rakennettavaa siltaa pitkin tulee kulkemaan uusi huippunopea rautatieyhteys, jota parhaillaan uusitaan välillä Wendlingen-Ulm.

”Ennen tällaisen työn tekeminen olisi vaatinut dynamiittia. Tämän päivän kaivukoneet ja purkulaitteet ovat niin tehokas yhdistelmä, että tällaisen työn uskalsi luvata valmistuvan yhdessä yössä. Tähän purku-urakkaan ei yksinkertaisesti olisi voinut palata uudestaan seuraavana yönä. Yhden yön aikataulu oli yksi vaatimuksista”, kertoo purkutyön suorittaneen yrityksen, Fischer Weilheim GmbH:n toimitusjohtaja Joachim Schmid.

Raskain työssä käytetty kaivukone painoi 50 tonnia. Työlaitteina käytettiin pihtejä, hydraulisia iskuvasaroita ja pulverisoijia. Raudan erottamiseen betonista oli käytössä HM 2000 –magneetti.

”Sillan purku oli logistinen mestariteos. Tähän työhön oli varattu kaikkineen 14 tuntia ja se alitettiin reilusti. Sillasta kertyi lajiteltavaa materiaalia kaikkiaan 1500 tonnia”, kehaisi Jörg Hamann rautatieyhtiön (Deutsche Bahn Projekt Stuttgart–Ulm Gmb) edustajana.

Moottoritie suljettiin aluksi ja sen pinta suojattiin sorakerroksella. Seuraavaksi poistettiin kaiteet ja sen jälkeen käytiin kiinteiden betonirakenteiden kimppuun kahdeksan kaivukoneen voimin. Purkujärjestys oli tarkkaan suunniteltu minuuttiaikatauluun.

”Sillasta puuttui täällä normaali ”keskituki” alta kulkevan moottoritien takia ja se asetti omat haasteensa. Ylhäällä sillalla ei voinut purkaa, vaan kannen purku tapahtui alhaalta ylöspäin, mikä asetti omat haasteensa. Jokainen siltapurku on periaatteessa samanlainen, mutta tällaiset erikoispiirteet on otettava tarkkaan huomioon, kun mietitään käytettävää voimaa, koneiden sijoittelua ym.”, lisää Schmid.

Nyt silta on purettu ja ja Deutsche Bahn aloittaa uuden, 87 metrin pituisen sillan rakentamisen A8:n yli. Pituus riittää ylittämään kuusikaistaisen moottoritien. Korkeus on tien pinnasta 6,4 metriä. Tammikuussa 2017 valmiiksi luvattu silta maksaa 600 000 euroa.

Lue seuraavaksi