Uutiset

Työkoneet

Seppo sai toivomansa

Molempiin tehtäviin soveltuva uusi JCB JS200W Wastemaster on yrityksen peruskone. Lajittelusta selvitään tukevalla kouralla ja metallileikkuri pulveroi ja napsauttaa tarvittaessa poikki noin 200-millisen I-palkin. Molemmissa on varusteena pyörittäjä. Nämä työlaitteet ovat kotimaisia, Ramtec Oy:n Lahdessa valmistamia ja merkiltään Robi. 

Metallien kierrätyksessä riittävän kokoinen varastopiha mahdollistaa sujuvan liikenteen ja kuormien purkamisen. Yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Seppo Tenhunen pyörittää yritystä neljän hengen voimin. Kaksi nosturilla varustettua autoa kiertää metallinkeruussa, teollisuudelle on tarjolla keräyslavoja ja varastopihalla on metalliromun vastaanotto.  Palveluna on myös autojen romutus ja rekisteristä poisto.

JCB-teletrukki ja kurottaja tehostavat toimintaa.

Ensimmäinen erityisesti metallin- ja jätteenlajitteluun soveltuva JCB JS200W Wastemaster Suomessa

Muutaman vuoden harkinnan jälkeen Tenhunen päätti hankkia lajittelutehokkuutta parantavan koneen. Tarjoajia oli useita, mutta tarkasti mietittyihin vaatimuksiin vastasi parhaiten JCB JS200W Wastemaster.

–Päästiin hyvään sopimukseen Matekon sekä työlaitteet ja pyörittäjän toimittaneen Ramtecin kanssa. Ja nyt kun on ajettu muutama kymmenen tuntia, kone on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin halusin – tai oikeastaan vieläkin paremmaksi, kertoo Tenhunen.
Kokonaisuuden tarkkuudesta kertoo se, että kouran pinsettiotteella voi poimia pieniä, arvokkaampia metalliosia pois muun romun joukosta.

Neljä autonkoria kourassa

–Voimaa tässä koneessa on. Kerran kouraan ”tarttui” neljä auton koria yhtä aikaa, mutta kone nosti ne sivuun niin kuin ei kuormaa olisi ollut ollenkaan, mainitsee Tenhunen.
JCB:n puomisto nousee jopa 14 metriin. Se riittää hyvin lajitteluun kentällä. Pihtien kärjet kurottavat liki 13 metrin päähän kääntökeskiöstä. Ohjaamon katto nousee parhaimmillaan lähes kuuteen metriin.

–Hydraulisesti nouseva ohjaamo auttaa paljon kuljetuslavojen täytössä kun ylhäältä näkee mitä tekee. Samalla ohjaamo on erityisen hiljainen koska ollaan metrien päässä moottorista. Lisäksi ohjaamossa on riittävästi tilaa isollekin kuljettajalle, mikä ei aina ole itsestäänselvyys. Myös hallintalaitteet ovat oikeilla paikoillaan ja leveätkin hartiat pysyvät irti seinistä. Koneen tehokkuuskin on jo nyt tullut selväksi. Käytön helppous ja täsmällisyys sekä reilu ulottuvuus on nostanut työn tuottavuutta. Meiltä menee nyt enemmän kierrätystonneja läpi. Samaten kuormien purku sopii hyvin tälle koneelle. Kun koura on kiinni pyörittäjässä, tarkkuus on aina maksimaalista ja tavaraa voi liikutella tarpeen mukaan, painottaa Tenhunen.

Kuin todistukseksi koneen ominaisuuksista Tenhunen heittää auton hylsyn komeasti kasan päälle.

Lue seuraavaksi