Uutiset

Työkoneet

Schaeff tulee takaisin

Amerikkalainen Terex jatkaa linjansa selkeyttämistä yhä vahvemmin murskain- ja seulavalmistajaksi. Joulukuussa 2016 uutisoitiin, kuinka Mecalac hankki omistukseensa Terexin Englannissa sijaitsevan, muun muassa kaivurikuormaimia valmistavan tehtaan. Tämän päivän uutinen on Schaeff-tuotemerkin palaaminen Euroopan markkinoille.

Schaeff TW95.

Yanmar osti Terexin kompaktikoneiden bisneksen kesällä 2016 (Lue artikkeli tästä). Noin 60 miljoonalla dollarilla tehty kauppa piti sisällään Terexin nimellä myytävät pyöräkuormaajat, midi-ja minikaivukoneet sekä pyöräalustaiset kaivukoneet. Joitain näistä konemalleista valmistetaan Carlsheimin tehtaalla, jotkut mallit ovat OEM-valmistetta. Muun muassa Atlas tekee suurimmat pyöräkuormaajat ja Eurocomach minikaivukonemalleja. Nyt vuoden alussa koko malliston Terex-logo on vaihtunut Schaeffin vastaavaan.

”Schaeff on perinteinen saksalainen konemerkki, joka yhdistetään lujasti kompaktikoneiden liiketoimintaan. Schaeff on edelleen varsin tunnettu laajasti ja sillä on vankka kannattajakuntansa. Siksi tuomme sen nyt ylpeänä takaisin markkinoille”, kertoo Yanmar Compact Saksan toimitusjohtaja Peter Hirschel.

Suomessa Schaeff on Kivisammon edustuksessa.

“Kaikki toiminnot ja mallistot meillä pysyvät ennallaan. Terexin osalta keskitytään entistä termokkaammin murskaukseen sekä seulontaan ja kompaktikoneet myydään jatkossa Schaeffin nimellä. Yanmarin ja Schaeffin liiketoimintoja ei minun tietääkseni ollaan mitenkään kytkemässä toisiinsa, van ne pysyvät erillisinä yksiköinä”, toteaa Kivisammon Sakari Rantanen.

Ensimmäisiä Schaeffin logoilla markkinoille tuotuja konemalleja ovat pyöräalustainen kaivukone Schaeff TW95, midiluokan tela-alustainen kaivukone Schaeff TC125 ja pyöräkuormaaja Schaeff TL120.

Karl Schaeff perusti omaa sukunimeään kantavan yhtiön vuonna 1937. Alussa se, kuten moni muukin aikalaisensa, valmisti maatalouskoneita. Pyöräkuormaaja oli ensimmäinen maarakennuskonetyyppi. 90-luvulla yritys innovoi tiiviissä aikataulussa eri konetyyppejä markkinoille.

Carlsheimin tehdas sekä varaosakeskus Rothenburgissa siirtyivät Yanmarille siis vuonna 2016 ja ne muodostivat yrityksen Yanmar Compact Germany tammikuussa 2017.Tämä yritys työllistää noin 450 ihmistä ja tuotepaletissa on yli 20 erilaista konemallia.

Schaeff TC125.

Lue seuraavaksi